Акумулаторна резачка мнения

Публикувано от smelio 15.11.2019 0 Коментар (и)

Тази статия е продиктувана от търсенията на потребителите в категорията акумулаторни инструменти и от навлизането в сезона, в които резачките са по-използвани. Също така самите резачки, които са от типа акумулаторни се намесват все повече сред горските служители и хората работещи такива професии.

 

Вече излизаме от второто десетилетие на 21 век, което предполага, че новите модели акумулаторни резачки все повече (поне според думите на производителите) слагат край  на хегемонията на бензиновите резачки. Така ли е наистина?

 

За да си дадем отговор на този въпрос, трябва да разгледаме какво предлагат новите модели. Достатъчно ефективни ли са там където бензиновите резачки са незаменими? Това е въпросът, който трябва да си задавате когато избирате резачка за дърва.

 

Съвсем нормално е да разгледате първо най-новите модели акумулаторни резачки, защото именно от тях се очаква да имат по-добри параметри в критериите:

 

Режеща скорост – тя трябва да е на нивото на бензиновите модели.

Мощността – компонент, който трябва да дойде от подобрената работа на акумулаторните батерии.

Екстра въртящ момент за по-трудни разрези.

Регулиране на дебита на смазката.

Изхабяването на веригата.

Крайната цена и разходите, които изисква всеки един модел резачка.

 

От така изнесените данни, следва да се разбере, че е нужно да се прави сравнение и е най-добре професионалистите, които дълги години са работели с различни видове резачки да могат да го направят за себе си. Това става чрез сравнение параметрите на видовете резачки – акумулаторни и бензинови – в детайлите, които се разбират само от опитни майстори и работници.

 

Мнения може да съберете от такива хора, които са работели и с двата вида резачки., Когато обаче става за съвсем нови модели на пазара, и от конкурентни на големите играчи като Stihl и Husqvarna , тогава можете да разгледате онлайн ревюта на майстори, които са имали възможност да работят с такива модели.

 

Ще посочим пример с нови модели акумулаторни резачки на Макита, които отговарят на критериите посочени по-горе в текста, но изненадващо на тегло отстъпват от бензиновите модели моторни триони. Което е странно, защото се очаква, че акумулаторните модели са по-леки и ергономични. В този смисъл, търсенето на най-добрата резачка не е еднозначно и е добре да потърсите мнения преди окончателния избор.

 

Със сигурност има много колеги по света, които правят специални оценки на нови модели, те ги пускат в своите онлайн канали, за да са от помощ на всеки потърсил мнение, макар и не директно.

 

Забележка: снимката към статията не е свързана конкретно с нов модел акумулаторна резачка.

Оставете коментар