Акумулаторни циркуляри – доминация при работните обекти

Публикувано от smelio 05.04.2019 0 Коментар (и)

Според много експерти по професионална и хоби техника, живеем в дните, когато акумулаторните циркуляри започват да доминират на работните обекти. Макар с все още известен резерв, може да се каже, че акумулаторната технология вложена в циркуляра достига нивото на електрическите циркуляри.

 

Макита, Бош, Фестул, Айнхел, Де Валт, това са все брандове, които изведоха производството на акумулаторни циркуляри на едно друго ниво. Дори и тук във Войнишки, предлагаме толкова много варианти, които могат да се съпоставят според размера, мощността, теглото, удобството и най-вече предназначението.

 

Как да избирате акумулаторен циркулярен трион?

 

Специалистите са определили четири въпроса, които трябва да са си зададете и разбира се да имате точен отговор на всеки от тях. Чак след това можете да изберете какъв циркуляр ще ви трябва. Защото акумулаторните модели имат своите предимства, но понякога според вида работа, те не са способни да заместят електрическите си събратя.

 

Използвате циркуляра за хоби дейности, само в свободното си време?

Само Вие ли ще използвате този циркуляр периодично?

Професионалист ли сте, имате ли фирма, бригада, екип, с който работите?

Какви са най-трудоемките дейности, които извършвате с циркулярен трион?

 

Всеки един от въпросите е насочващ към конкретни данни за видовете циркуляри на пазара. Отговорите, които ще дадете на тях са само насочващи. Затова трябва да научите още неща!

 

За какво да проверя преди закупуването на акумулаторен циркулярен трион?

 

Батерията – винаги помнете, че за да заредите един акумулаторен циркуляр трябва технологично време, в зависимост от типа батерия. Спецификата на работата с циркуляра носи тенденцията, самата батерия бързо да се изхабява. Да, циркулярът ще ви свърши работата, но помнете – този вид акумулаторни инструменти са проектирани и създадени с цел преносимост и достъпност на работното място, и доставяне на търсената мощност за определен интервал от време. Това не е инструмент, с който ще работите цял ден.

 

Режещи дискове – този вид инструменти имат ограничен брой дискове според размера. Това е така, с цел да се прецизира точно какъв вид работа може да се свърши, какъв вид разрез ще е нужен, и за преценката на базата мощност/размер. Предимството на ограничения брой дискове като размер се изразява в специфичните разрези, които можете да правите; в баланса на самия инструмент и неговата лекота, и преносимост.

 

Безопасност – трябва да избирате вашия акумулаторен трион на базата на удобството, което чувствате докато го държите, но и на визуалния контакт, който имате с всички части на инструмента и на обработваемия обект. Някои инструменти са удобни за десничари, други за левичари, така че вземете това предвид. Заедно с това, следва да прочетете всички наставления за безопасност от наръчника за употреба.

 

За десерт прилагаме видео, което се направили колегите от Бош, в което се вижда как работи един компактен акумулаторен циркулярен трион.

Оставете коментар