Избор на телфер – съвети

Публикувано от smelio 29.03.2019 0 Коментар (и)

Телферът е устройство, което се използва като един от най-предпочитаните начини за преместване на материали от едно място на друго в индустриален, строителен или търговски обект. Изборът на подходящия телфер ще увеличи продуктивността и ще намали разходите ви, но само когато го изберете според характеристиките на работния обект и вида материали, които ще требва да повдигате, сваляте, премествате.

 

ОЦЕНКА НА РАБОТНАТА СРЕДА

 

Работната  среда е основен фактор за правилния избор на телфер, мотокар, или друго подемно устройство. Четири са факторите, които трябва да оцените, за да избере от телфери с различни заводски качества.

 

Работна среда – в зависимост дали работите в комерсиална, строителна или индустриална среда, може да имате нужда от различен товарен капацитет и максимална работна височина. Направете оценка на теглото на самите материали, които ще бъдат повдигани и сваляни, за да изберете най-подходящия телфер.

 

Пространство – определянето на пространството, в което ще се работи с телфера, е от голямо значение, защото така ще придобиете представа за маневрите, които ще са възможни на място. Така ще определите големината на платформата, работния режим и т.н.

 

Складова система – освен преместването на материалите от голямо значение за избора на телфер от организацията на преместване и складиране на самите материали на място. Ширината и дължината на вашите коридори. заедно с височината на тавана трябва да се сравняват с размерите на всеки потенциален модул. Също така работата с телфера ще изисква квалификация на работниците, които ще оперират с него и ще са отговорни за самите материали.

  

Работа отвън или вътре в обекта – самият терен, върху който ще инсталирате телфера и приходящите съоръжения също е от значение. Настилката във вътрешната среда на даден обект може да е много различна от това, което е отвън, така че според даденостите на място, трябва да подсигурите подемното съоръжение, за да маневрирате безпроблемно.

 

ИЗБОР НА ТЕЛФЕР СПОРЕД ТЕГЛОТО НА МАТЕРИАЛИТЕ

 

Теглото и размерите на материалите, които ще премествате с телфера също са ключови при избора на самия телфер. В този смисъл според техните дадености, а и според чисто физическите им характеристики следва да определите какъв вид телфер ще бъде по-подходящ. Колкото по-тежки са материалите, толкова по-логично е да изберете електрически телфер, защото този, който се управлява ръчно, може да доведе до бърза умора на работещите.

 

 

БЕЗОПАСНОСТ ЗА РАБОТЕЩИТЕ С ТЕЛФЕРА

 

Не трябва да ползвате телфера само, за да увелите производителността на самия обект. От съществено значение е да мислите за опериращите лица, които ще са неизменно при телфера и при материалите, които ще се пренасят. Еднотипната работа на обекта, често води до разсейване и предразполага към контузии или технологичен брак. Затова следва добре да обучите и инструктирате персонала, който ще работи с телфера и да предвидите смени за работещите.

Оставете коментар