Силиконов пистолет как се използва

Публикувано от smelio 26.07.2019 0 Коментар (и)

Така както хората обичат сами да боядисват вкъщи, обичат също да фугират сами, да правят уплътнение със силикон, да нанасят декоративни елементи с акрилни бои и т.н. Цялата тази дейност е свързана с използването на пистолет за силикон.

 

Именно защото съвременните пистолети за силикон са подобрени като възможности, можете да извършвате най-различни уплътнителни или декорационни намеси в интериора.

 

Всички тези намеси обаче имат своя начин на изпълнение. В този текст ще се занимаем с тях, за да можете правилно да използвате пистолета за силикон.

 

Трябва да знаете, че има различни модели пистолети за силикон, всеки от които има своя специфика на зареждане и привеждане в експлоатация, дори на външен вид да си приличат. Така че не започвайте работа преди да сте направили няколко опита за „чернова” на място далече от обекта. Върху непотребно парче дърво например. Обикновено всеки наръчник за употреба има много детайлно показана схема как се пълни със силикон и как се използва. Не пренебрегвайте ръководството, за да нямате проблеми в последствие.

 

Силиконовото уплътнение се използва за подчертаване на ъглите на душ пространството или ваната. То може да се използва в кухнята и в други помещения където има плочки, антибанята (мокро помещение), гаража, мазето. За да предотвратите навлизането на вода под плочките, трябва да ползвате сто процента качествен силикон.

 

Преди да започнете уплътнение в дадена зона, трябва да я подготвите за предстоящата процедура. Един от начините е да се облепи с безцветно тиксо зоната около точката за нанасяне, за да може лесно да се отстрани излезлия настрани силикон.

 

Понеже уплътнението се прави в различни зони, където има риск от теч, то можете да имате проблеми с цветовете. За места където няма видимост не е толкова важно. Там  можете да се използва бял цвят. Когато обаче деликатното място е видимо, трябва да потърсите цвят, който да пасва на цялостната композиция в конкретната зона.

 

Когато използвате цветна силиконова паста или боя трябва да нанасяте бавно и деликатно, защото твърде многото цвят може да повреди ефекта, който търсите.

 

В зависимост от това къде нанасяте силиконовото уплътнение, има различни начини на работа с пистолета. Например при ъгъла между пода и стената, трябва да държите силиконовия пистолет под ъгъл от 45°. Така използвате силата на гравитацията да подпомогне процеса.

 

Устройството на пистолета ще ви помогне да регулирате количеството силикон, което ще използвате, достатъчно е просто да следвате инструкциите за ползване, да имате увереност в ръцете си и да знаете, какво точно искате да постигнете.

 

 

 

 

Оставете коментар