Тримери за косене на трева

Публикувано от smelio 17.05.2019 0 Коментар (и)

Предимства и недостатъци на акумулаторните и електрическите тримери

 

Тримерите са жизненоважни инструменти от арсенала на градинарската техника, но за начинаещите самото разнообразие от машини на пазара днес може да бъде объркващо.

 

Има голяма разлика, например, между лек домашен тример за трева, предназначен за почистване на дълга трева и плевели в градината, и индустриалните тримери за рязане на тревни площи, които имат тежък режим на работа, подходящ за бързо изчистване на гъсти храсти и израстъци върху неразработени земи. Затова в този текст ще се запознаем с видовете тримери на пазара.

 

Електрически тримери – това са отлични леки, по-тихи, по-лесни за ползване уреди за косене на трева, но и с няколко ограничения. Техните характеристики са предназначени за хоби градинарство, и в крайна сметка могат да достигнат докъдето достига самия кабел. Удобни са откъм ергономичност, не се налага да се навеждате докато работите. Като цени са много приемливи. Това, което може да ви интересува е диаметър на кръга на косене; регулирането на височина и мощността.

 

Акумулаторни тримери – много от качествата им се припокриват с тези на електрическите тримери от гледна точка на ергономичност, удобство, лекота, безшумна работа. Разликата е, че те работят с акумулаторна батерия – най-често литиево-йонна – като това  позволява да достигате всички трудни кътчета на градината. Цената може да е малко по-висока от електрическите тримери.

 

Понеже двата вида тримери за косене на трева се припокриват, обединили сме техните предимства и недостатъци, в една графа. Както следва

 

Предимства: Подходящи са за малки градини, маневрени и удобни. Косят дълга трева, плевели, коприва и други такива растения в градинската среда. Достигат до по-трудно достъпни за косачката райони. Могат да работят на малко пространство. Акумулаторните могат да достигат и до много отдалечени площи където няма електричество. Акумулаторните тримери имат и предимството да подобряват все повече технологията си, а това улеснява използването им и от професионалисти, които не искат да замърсяват градината с вредните газове и шума на моторните машини.

 

Недостатъци: Не са достатъчно мощни, освен ако не са означени като професионални такива. Ограничението е според дължината на кабела (при електрическите). Ограничение в часовете за работа при акумулаторните модели ( така че трудът изисква предварително планиране).

 

На вашето внимание еволюцията на тримера във видео!

 

Оставете коментар