Универсални батерии за акумулаторни инструменти

Публикувано от smelio 12.07.2019 0 Коментар (и)

В този текст ще разгледаме един проблем, който занимава професионалисти и хоби майстори по света. Има ли възможност за създаване на универсални батерии за акумулаторни инструменти – иначе казано стандартизация?

 

Подръжниците на тази идея казват, че това ще донесе само добро в индустрията и бизнеса, като изтъкват факта, че това ще направи по-добър живота на занаятчии, майстори работещи на по-малки обекти, хоби-майстори.  В смисъла на това, че няма да се налага на потребителите да търсят специална батерия за бормашината, друга за винтоверта, трета за ъглошлайфа и т.н. Така батериите ще имат нужда само от едно зарядно за всички акумулаторни инструменти.

 

Хората които се съмняват в тази идея също имат своите съображения. Проблемът според тях е, че стандартизирането на батериите и зарядните, ще спре иновативния подход в производството и търсенето на по-добри решения. Ще забави оптимизацията на инструментите и ще забави като цяло иновациите в сектора.

 

Засега всяка голяма компания, която произвежда професионална и хоби техника намира свои решения как да улесни процеса по зареждане и използване на батерии за техните акумулаторни инструменти.  Така те предлагат за серия от инструментите стандартизирана батерия, която обаче е валидна само за конкретната серия. Също така предлагат на промоционални цени в комплект с инструменти няколко резервни батерии.

 

Този подход на компаниите засега дава добри резултати, защото на пазара се появяват потенциално неограничена гама от различни акумулаторни инструменти и комбинационни комплекти. Те са много по-леки за носене и многофункционални за употреба.  Има обаче и по-тежки батерии, които се използват от професионалисти, за да издържат повече и да са им полезни в ежедневните дейности на по-големи обекти.

Оставете коментар