10 must-have инструменти за ремонт вкъщи

Публикувано от smelio 14.08.2017 0 Коментар (и)

В сайта на Войнишки освен предложения за професионална техника, има отделни секции, в които всички любители майстори, хора със сръчни ръце, където могат да намерят инструменти и хоби техника, които ще са им необходими. Когато стане дума за ремонт вкъщи, да разполагаш с нужните инструменти е разликата между това да се намесиш навреме или никога да не свършиш работа. Предлагаме списък с 10 инструмента – разнороден комплект за домашен майстор – за всеки, който желае да бъде подготвен при възникване на ситуация, в която се налага ремонт.

 

Чук. Може би не знаете, но ако използвате чук често има шанс да увредите ръката и китката си. Когато избирате чук, осигурете си модел, който е устойчива на удари дръжка и антивибрационна такава. Тези модели, съвременни чукове са разликата между обикновения чук, който сме свикнали да използваме за зачукване на пирони.

 

 

Макетен нож. Перфектен заместител на ножицата в много ситуации. Може да изберете модел с чупещо се острие, модел със заключване. Изборът е голям, а съветът е винаги да използвате острие, което не е изтъпено. Рискът да се нараните е по-голям ако режете със захабено острие.

 

Отвертки-комплект. Самата дума отвертка е символ на домашния ремонт. Затова, колкото повече различни размери и видове имате вкъщи, толкова по-добре. Изберете модели, които ще ви потрябват и за най-малките размери винтчета и болтчета.

 

Акумулаторна бормашина. Макар компактна и работеща без кабел, тази хоби техника от ново поколение е артилерията във вашия домашен инструментариум. Тези с литиево-йонни батерии поддържат мощността по-дълго от обикновените такива.

 

Регулируем гаечен ключ. Често се налага да използвате ключ в домашните ремонти. Вземете различни по размери регулируеми гаечни ключове, за да сте готово за всякакви ситуации. Когато използвате такъв, винаги дърпайте в посока към вас, натискането може да ви причини контузии на ръката.

 

Рулетка. Безценен малък измервателен уред, който с удоволствие ще използвате, за да замервате най-различни повърхности, площи, мебели и т.н.

 

 

Нивелир.  Понякога нивелирът е малката разлика между това да сложите една картина в перфектно положение на стената или да я оставите достатъчно крива, че да изглежда като белег на стената. Това е само малък пример за полезността на нивелира вкъщи.

 

Защитни очила. Всяко пространство вкъщи носи потенциална опасност от прах, отломки, изпарения и т.н. Когато обаче правите ремонт в такава рискова среда, трябва да защити очите си с предпазни очила. Изберете модел, който ще има покритие против мъгла.

 

Клещи. Клещите също както отвертките имат перфектна функционалност за най-различни ремонти и намеси в дома. Изберете клещи с различни предназначения, за да можете да режете кабели, за ВиК инсталация, грип клещи, зегер клещи, комбинирани клещи и мн. други.

 

Куфар – чанта.  Няма как да не завършим този малък текст с един куфар, който да побира повече от вашите инструменти. Така ще знаете къде са те и много по-трудно ще ги губите. Търсете модел, който е пригоден да събира различни по големина инструменти.

 

Виждате колко обикновени и познати инструменти влизат в комплекта за домашни ремонти; можете да помогнете на себе си, да услужите на съседа си, да помогнете на майстора дошъл да поправи дограмата, но е забравил инструмент в колата си. Сайтът за онлайн-пазаруване на Войнишки е тук за вас, за да попълните необходимите инструменти и хоби техника за домашния майстор комплект.

 

Оставете коментар