10 топ препоръки за градинскa техника, инструменти и аксесоари за лятната градина

Публикувано от smelio 23.05.2018 0 Коментар (и)

Градината не се разхубавя, нито расте сама, освен плевелите й. За да бъде тя в най-доброто си състояние и през летните жеги, ви се нуждаете от градински инструменти и техника, които да ви спестят усилия по време на всички трудоемки задачи. Ето списък с 10 необходими инструменти за лятото, за да бъде работата ви в градината спорна и най-вече приятна.

 

В градината не всичко е инструменти, затова си осигурете хубави саксии, в които да отглеждате летни билки и растения, които са подходящи за летния стил на хранене. Когато ги отглеждате в саксии, вие им осигурявате защита от подземни вредители и от животни, които могат да им навредят.

 

Акумулаторна косачка за трева – отлични са лятната градина, защото не изхвърлят вредни газове и не тровят излишно флората и фауната. Новите модели са безшумни и с бързи цикли на зареждане, страхотна алтернатива на класическите косачки.

 

Градински трактор – уникална машина, която ще ви помогне да се движите в по-голямата ви градина. Нейната конфигурация ще ви помогне да работите от седалка, без да се налага да се навеждате излишно и да вредите на тялото си.

 

Електрическа дробилка – все повече се налага да почистваме градината си и през лятото, заради внезапни силни ветрове и бури. Всичко което съберете като органичен отпадък може да се разбие в дробилката и след това в една ефективна комбинация с компостер, отпадъците да се превърнат в био тор за градината.

 

Както строителите и електротехниците имат доста предпазни аксесоари по себе си, така и градинарската екипировка изисква да имате поне един чифт защитни ръкавици. Те ще са перфектен помощник и защитник, особено през лятото, когато рискът от ухапване или убождане е много по-голям.

 

Маркучи, консумативи за поливни системи, лейка, цялата система за поливане може да се сложи под общ знаменател. През лятото за градината няма по-важно нещо от поливането, затова трябва да имате пълно водно снарежение, така че да поливате без да харчите много ресурс и все пак всички цветя, растения, храсти и дървета в градината да получават нужните количества вода.

 

За традиционалистите класическа ножица, за модернистите градинари – акумулаторна ножица. Има модели както за рязане на лоза, така и за рязане на трева, като колко по-голяма е приставката, толкова повече се увеличава функционалността на самата ножица.

 

Не можете да влезете в градината през лятото без да имате подходяща градинска лопата и ръчно гребло. Каквато и модерна градинска техника да имате, с каквито и чудесни акумулаторни инструменти да сте се погрижили за основни неща в градината, то има нещо, което не може да бъде заменено: ръчната обработка на почвата, естествената сила от човешките ръце и грубото оформяне на градинския пейзаж  

 

 

Оставете коментар