3 топ бетоноразбивачи

Публикувано от smelio 28.03.2019 0 Коментар (и)

В тази статия ще става дума за мощност и за разбиване. Ще разгледаме три топ инструменти за пробиване на бетон, които са основни в строителството. През годините излязоха много варианти на машини, които могат да разбиват бетон, така че като професионални изпълнители, винаги трябва да проучвате и разбирате инструментите, които купувате. Различните инструменти, които ще представим тук имат различен метод на работа и употреба, така преди да наемете или инвестирате в нов някои от тях, научете повече.

 

Къртач  

 

Къртачът е предназначен да разбива и разчупва бетон, тухли и зидария. Неговият метод на работа осигурява равномерни удари, с много голяма мощност и висока енергия на удара, за да разруши бетон. Смята се, че е прекалено тежък за общата работа на някои професионалисти, особено електротехници, поради деликатния характер на тяхната работа. Увеличената здравина на инструмента го прави най-бързият и най-ефективен вариант за разрушаване на бетонни фундаменти, настилки и зидария. Има електрически и безжични модели, въпреки че най-мощните обикновено са електрическите такива.

 

Перфоратор с въртящо се свредло

 

Като принцип на работа, те са много близки до къртачите и се използват по сходен начин. Обаче, този инструмент е по-версатилен и може да пробива дупки в бетон, освен да го разбива. Той може да има ударно действие тоест къртене, ударно действие с въртеливо движение или само въртеливо движение. Високата производителност при разрушителната обработка на бетона е гарантирана. Разгледайте различните видове перфоратори.

 

Ударна бормашина

 

За разлика от предните два инструмента, тя е по-малка, но въпреки това е достатъчно мощна, за да разбива зидарии. Най-често се използва за премахване и пробиване на отвори в бетон и зидария с бързо, твърдо, повтарящо се линейно движение. Малко по-бавни са от перфораторите и къртачите. Ударните бормашини могат да бъдат акумулаторни, електрически или пневматични. Те могат да се използват и от хоби майстори, защото са ергономични, по-лесно приложими и могат да осигурят по-фина дейност в пробиването на бетонните повърхности.

Оставете коментар