4 вида домашни ремонти които не трябва да правите сами

Публикувано от smelio 21.05.2018 0 Коментар (и)

Когато се вгледаме в рекламите по телевизията ще видим, че според тях средностатистическия човек на планетата не може да обели плод, да си направи салата и не може да почисти пода без да направи пълна бъркотия около себе си. Как тогава същият този модерен човек би могъл да си позволи да поднови облицовката в банята, да построи беседка в градината си или да замени счупени керемиди на покрива.  

 

От друга страна, за „направи си сам” маниаците, звукът на акумулаторната бормашина или мощният въртящ момент на винтоверта, са като мирисът на напалм рано сутрин за полковник Бил Килгор в „Апокалипсис сега”. И все пак, за да не се превърне домашният ремонт в апокалипсис, ето 4 типа ремонти в дома, които не трябва да правите сами, без значение с какви професионални инструменти и хоби техника разполагате в наличност.

 

Ремонт на газови уреди и газовата система в дома

Самата дума „газ” винаги трябва да включва сигнална лампичка във всяко домакинство, но това не значи, че хората трябва да си затварят очите са системите вкъщи. Когато се появи малък проблем с газова система или газов уред в дома, първото нещо, което трябва да направите е да обезопасите района на проблема и да се обадите на фирмата, която е инсталирала същите, за да дойде веднага майстор професионалист. Импровизации по темата са нежелателни.  

 

Ремонт на покрива

Да се смени тухла или да се направи някоя друга козметична промяна върху покривната настилка не се изисква, кой знае колко познание. Височината обаче и мерките за безопасност не са от приоритет на средностатистическия човек. Когато човек няма опит да работи на такава височина, да прехвърля ръчни инструменти на покрива и да извършва там дейност, която не му влиза в работата – просто не трябва да си помисля, че може да я свърши сам. Ремонтът на покрива изисква професионализъм, за да може след това да няма течове и вторични проблеми следствие на лошо извършен ремонт. 

 

Ремонт на ВиК инсталация в дома

Едно нещо е сигурно за водата – ако има път тя ще го намери, за да мине по него. Така че един малък теч може да се превърне в проблем, който да струва стотици левове. Когато нямате опит и познание в областта, обърнете се към професионалист, за да може да разрешите всеки проблем в дома свързан с водоносната система. Обикновено професионалистите имат в себе си всички необходими инструменти за ремонт на ВиК инсталацията в дома, така че от ваш приоритет е просто да ги повикате.

 

Ремонт на електрическата система

В училище все още се учат стандартните неща, какво е електричеството и колко е опасен токът, който тече в домашната електрическа система. Не е проблем човек сам да смени крушка, да смени контакта, да смени електрическия ключ, като работи с домашните си ръчни инструменти – естествено първо трябва да се погрижи да спре тока в стаята или в дома когато сам прави такъв ремонт. Когато обаче проблемът е по-сериозен и е възникнал следствие на токов удар, на повреда във важен уред в дома или на самата електрическа система. Просто трябва да се обадите на електротехник. Докато го чакате, също се погрижете да обезопасите района. 

Винаги има начин, всеки сериозен проблем в дома да се оправи. Като хора, които нямат опит в домашните ремонти, просто следвайте правилата за безопасност и безаварийно ползване на всички уреди и системи в дома. Превантивните мерки винаги работят и това е от ваша полза, така че да имате по-малко проблеми с уреди и инсталации в домашното пространство, които иначе струват солидни суми пари, когато се наложи ремонт.     

Оставете коментар