5 предимства на електрическата косачка за трева

Публикувано от smelio 22.05.2019 0 Коментар (и)

Навлизаме в сезоните, в които косачките са изключително необходими за поддържането на тревните площи във всяка една градина или стопанство. Затова ще направим един преглед на предимствата на косачките за трева. Понеже всяко предимство е относително и на сравнителна база, затова ще споменаваме и къде тези предимства важат. В този текст в обсега на текста са електрическите косачки за трева.  

ПриложениеЕлектрическите косачки за трева са подходящи за по-малки като размер тревни площи, градини и ливади в близост до къща, вила, постройка. Там където достъпът до електрическото захранване не е ограничен и косачката може да се движи безпроблемно по цялата тревна площ, можете да се ползвате от всички предимства на устройството за косене.

 

Предимства

 

Няма газ или бензин – в този смисъл няма да ви се налагат сложните процедури по зареждане на косачката.  Така се избягва и още един проблем, характерен за класическите моторни косачки, разливът на гориво и течности върху тревните площи. Изследване в миналото е показало, че в САЩ за едно година има разлив в огромни количества на нежеланите горивни смеси точно в градинската среда. Електрическите косачки напълно отстраняват тази опасност.

 

Работи се лесно и по-малко трудоемко – ергономичният дизайн и много по-лекото тяло в сравнение с моторните косачки, правят косенето изключително удоволствие. Изразходва се много по-малко енергия и косенето се случва по-бързо именно заради по-леката машина.

 

Няма шумово замърсяване – това не значи, че електрическата косачка е напълно безшумна. Просто децибелите са много ниски. Звукът от класическите моторни косачки е вреден за слуха, затова в миналото се е налагало да се коси със слушалки. Електрическата косачка не води до такъв риск, приятно е да се работи с нея, приятно е и на съседите.

 

Щадене на околната среда – както при звуковото замърсяване и тук не може да се очаква 100% спестяване на замърсяване, но то е от друго естество. Все пак това е най-щадящата околна среда, като изключим ръчните безмоторно косачки. Колкото повече електрически косачки за трева има в една страна, толкова по-малко количество газ, бензин и масло, се използват.

 

Пестят пари от семейния бюджет – много по-евтино е да работите с електрическа косачка. Защото цената, която плащате за цяло лято труд, едва надхвърля едно зареждане на моторната косачка. Цените на електрическите косачки също са много приемливи.

 

Бележка: Kакто казахме в началото на текста, тези предимства са възможни само ако използвате електрическата косачка за трева съобразена с размера на вашите тревни площи и достъпа до електричество при тях. Ако профилът на вашата собственост е друг и вие търсите други работни характеристики, може би ще трябва да потърсите друг вид косачка, за да може тя да бъде най-ефективна и да се ползва най-уместно при вашите тревни площи.  

Оставете коментар