5 предимства на цилиндричната косачка за трева

Публикувано от smelio 23.05.2019 0 Коментар (и)

Навлизаме в сезоните, в които косачките са изключително необходими за поддържането на тревните площи във всяка една градина или стопанство. Затова ще направим един преглед на предимствата на косачките за трева според техните работни характеристики. Понеже всяко предимство е относително и на сравнителна база, затова ще споменаваме и къде тези предимства важат. В този текст в обсега са цилиндричните косачки за трева. 

ПриложениеЦилиндричните косачки за трева са подходящи за по-малки като размер тревни площи, градини и ливади в близост до къща, вила, постройка; за малко тревни площи в дворове и други подобни такива места. Техните предимства в такава среда следва да бъдат изброени в текста, но те са възможни само при определение условия. Трябва да използвате по-често този вид тревокосачки, заради специфичния им начин на косене и трябва площта да е равна, за да не се затруднява работата на уреда. .  

 

 

Предимства

 

Няма газ или бензин, няма ток или батерии – в този смисъл няма да ви се налагат сложните процедури по зареждане на косачката; търсене на електрическа мрежа; изчакване за зареждане на батерии, смяна на батерии и други такива.  Така се избягват и всички други проблеми свързани със замърсяването на средата, което може да носят другите видове косачки.   

 

Олекотен дизайн – ергономичният дизайн и много по-лекото тяло в сравнение с всички други косачки, улесняват работата върху тревната площ. Те обаче трябва да се използват на седмична база, което увеличава дейността в градината. Това може да има ползотворни фитнес резултати за работещия с косачката.

 

Няма шумово замърсяване – това е градински уред, при който няма вредни децибели, шум, неприятни звуци.  Цилиндричната косачка не води до риск от звуково замърсяване, приятно е да се работи с нея, приятно е и на съседите.

 

Щадене на околната среда – трите споменати дотук предимства, може да се обединят в четвъртото. Това е най-щадящата околна среда косачка за трева в градината.  Колкото повече безмоторни цилиндрични косачки за трева има на разположение на стопанствата, толкова по-малко количество замърсяване се отделя в околната среда.

 

Пестят пари от семейния бюджет – много по-евтино е да работите с цилиндрична косачка. Тя няма нужда от зареждане, няма нужда от разходи за гориво. Цените на цилиндричните косачки също са много приемливи. Обикновените модели, които са безмоторни са на цени около 200 лева, като е добре предварително да прочетете техните работни характеристики.

 

 

Преди заключението, следва да кажем, че има модели, които са по-скъпи, но те са от вида електрически цилиндрични косачки, при които важат други предимства и недостатъци, близки до тези на електрическите косачки за трева. При всички положение обаче, цилиндричните косачки са прекият път към екологично чистото косене на трева.

 

 

Бележка: Както казахме в началото на текста, тези предимства са възможни само ако използвате цилиндричната косачка за трева съобразена с размера на вашите тревни площи и условностите на терена. Ако профилът на вашата собственост е друг и вие търсите други работни характеристики, може би ще трябва да потърсите друг вид косачка, за да може тя да бъде най-ефективна и да се ползва най-уместно при вашите тревни площи. 

Оставете коментар