5 грешки при почистване вкъщи

Публикувано от smelio 12.09.2018 0 Коментар (и)

Почистването на дома е една от най-трудоемките домашни задачи, но то е задължително. Правилното почистване позволява да живеете в по-чиста среда, с повече достъп на кислород и с по-малко вредни замърсители наоколо. Затова подбрахме 5 типа грешки, които домакинствата често допускат при почистването. Ако ги отстраните, със сигурност ще имате по-добра домашна среда за живот и няма да ви се налага да правите „пролетни почиствания” всеки месец.

 

Правилното почистване вкъщи винаги е свързано с качествена почистваща техника и добри модели прахосмукачки, които да отговарят на вашата домашна площ. В крайна сметка обаче, колкото и добри хоби прахосмукчаки да притежавате, каквито и модерни уреди за почистване да имате, ако не ги използвате рационално, то досадното чистене ще се повтаря отново и отново. Нека видим 5 от често допусканите грешки и начините да ги отстраним.

Грешка номер 1 – оставяте трохи да се натрупат

От съществена важност е да почистите когато филия с хляб падне на земята. Ако оставите трохите да се натрупват и още повече, ако хлябът е бил намазан с някакъв вид сос, то неговите остатъци се разлагат по пода, това замърсява и образува петна. Бързото почистване гарантира, че когато правите основно такова, то няма да е толкова трудоемко. Когато вкъщи има повече деца и това значи повече трохи не само в кухнята, можете да разгледате офертите за акумулаторни прахосмукачки, които са ергономични и практични, и само с една намеса веднага ще отстранят нападалите трохи.

 

Грешка номер 2 – започвате да чистите от грешното място  

 

Решили сте да включите домашната прахосмукачка и да карате направо през стаята. Това обаче не е добре от практична гледна точка. Първо премахнете всички излишни предмети от стаята, подредете интериора, така, както искате да бъде и след почистването, за да можете да минете спокойно с прахосмукачката. Когато правите по-голямо почистване, редно е първо да започнете от високите части в стаята. Започнете отгоре надолу, така че да не се налага два пъти да събирате прах от под. Почистете рафтове и етажерки, почистете праха около вратите и прозорците, премахнете кувертюрите от мебелите и чак когато почистите всичко това, можете да включите вашата страхотна прахосмукачка за мокро и сухо почистване.

 

Грешка номер 3 – не използвате децата да ви помагат в чистенето

 

Знаете как още невръстните деца тичат около прахосмукачката, когато пораснат малко повече със сигурност те проявяват интерес да управляват този уред и да чистят с него. За да стигнат до него, трябва обаче да им създадете навици. Така те ще стават все по-отговорни към почистването вкъщи. Докато правите голямо почистване, научете ги да ви помагат. Дайте им няколко лесни задачи, с които със сигурност ще се справят. Току вижте как скоро някой вкъщи ще ви помага с прахосмукачката и то доста добре.

 

Грешка номер 4 – не чистите редовно уредите за почистване

 

Забързани в ежедневието вие не обръщате внимание, че вече сте почистили десетки пъти с прахосмукачката, а тя започва да не чисти според предназначението си. Може би просто сте забравили да смените филтрите й, така прахът, който събирате, се връща обратно в атмосферата вкъщи. Така че е добре да чистите и всичко, с което работите вкъщи, дори и прахосмукачката

 

Грешка номер 5 – не използвате правилно функциите на прахосмукачката

 

Когато прахосмукачката ви е предназначена за сухо почистване, тя е само за такова, дори да е професионален уред, тя не може да бъде използване за почистване на мокри петна. Понеже на пазара има все повече модели прахосмукачки за сухо и мокро почистване, трябва потребителите да се запознават предварително с техните способности. Да, това са страхотни и версатилни уреди, които могат да се използват вкъщи, в офис, в заведение, в индустриални площи и т.н., но те трябва да се използват правилно и според правилата. Така много лесно хората сами ще откриват все по-добри приложения на тези модерни уреди.

 

Има още много грешки, които всички допускаме при почистване на къщата, в този текст наблегнахме на грешките свързани с пускането на прахосмукачката. Като цяло обаче принципите са приложими и за другите грешки. Трябва да почистваме много практично, с винаги чисти уреди и аксесоари, с възможно по-малко вредни препарати и с търпение.

Оставете коментар