5 must-have професионални уреди, незаменими помощници в градинарството

Публикувано от admin 20.01.2017 0 Коментар (и)

Наред с механичните уреди, които са традиционни в грижата за градината, всеки уважаващ себе си стопанин или градинар трябва да притежава поне няколко уреда, които спадат към така наречената професионална техника. Такива уреди се появяват като помощник за справяне с по-големите задачи във всяка една градина – особено ако е такава разположена на по-голяма площ и изисква повече грижа.

 

  • Косачка за трева – косачката за трева е един впечатляващ уред, който носи дори романтичен заряд. Тя е неизменен помощник за косенето на градинските морави. На съвременния пазар се предлагат, класически модели моторни косачки, електрически косачки, косачки с литиево-йонни батерии.
  • Моторни метли, листосъбирачи – моторните метли и листосъбирачите също са уреди от професионалната техника, който са много полезни при почистването на градинските площи. Има модели моторни метли и листосъбирачи, чиито функции издухване и изсмукване, които  ги правят идеални за различни видове сезонни почиствания. Те са лесни за маневриране и разполагат с подходящ обем на вместимост.
  • Акумулаторна ножица за трева; Ножица за жив плет – Здравата ергономична конструкция улеснява работата с труднообработваеми храсти. Различни ножове по дължина и ширина, в зависимост от работата с храст или трева. Лесно сменяеми батерии; има и модели с литиево-йонни батерии, които също носят своите ползи.  
  • Вертикулатори и аератори – Тези уреди имат строго определена роля в градинарството. Свързани са със засаждането на тревни култури и изискват специално внимание при работата с тях. Работната височина при тях се коригира няколко пъти  в зависимост от операцията, която трябва да се извърши
  • Пръскачки ако старите ръчни пръскачки, които познавахме от работата на лозето на нашите дядовци ни се струват като жив спомен от миналото, то днешните модели приличат направо на роботи. Те разполагат с двигатели с минимален разход на гориво, освен това щадящи природата; бутална помпа за високо налягане. Различни модели с различни технически характеристики. Подходящи за големи градински площи, овошки, храсти и т.н  

Оставете коментар