5 причини да имате фенерче

Публикувано от smelio 21.06.2018 0 Коментар (и)

Питали ли сте се защо служителите на реда използват фенерчета при нахлуване в дом посред нощ. Не е далновидно да се освети цялостно пространство, а само важни детайли от помещението. Освен това, може да се използва за заслепяване на крадеца ако още е вътре в сградата или най-малко той няма да бъде предупреден, че вече е разкрит, ако полицаите светнат лампата.

 

Нека сега обаче излезем от холивудския сценарий и да се насочим към практиката. Ако имате работа, която е свързана с ограничена видимост, много добре знаете колко е важно да си осигурите мигновен светлинен поток в дадената зона. Добрата видимост и подход към всяка различна ситуация е от значение за работата ви, така че ето 5 причини защо да имате фенерче за работа или вкъщи, и то винаги да е под ръка.

 

Фенерчето е от така наречените спешни инструменти. Когато има аварийна ситуация пред нощта в двора или на работното място, инструментите ви винаги трябва да са под ръка. Особено трудно ще ви е да се справите ако видимостта е ограничена. Затова е добре да имате най-доброто възможно фенерче, което няма да ви остави в труден момент. 

 

Телефонът е телефон, не е фенер. Макар че много хора използват фенера на телефона си в най-различни битови ситуации, то трябва много добре да разграничите ситуация, в която трябва да използвате фенер. В хладна нощ, когато сте навън и осветявате с телефона си има вероятност много бързо батерията на телефона да ви изостави, за разлика от фенерчето, което е предвидено да свети дълго и без прекъсване.

 

Максимална ефективност при работа. Правилните инструменти не само, че улесняват работата ви, но те я правят и много по-ефективна. Същото важи и за фенера. За професионална дейност е добре да имате фенер с различни режими на осветяване, за да може да се адаптирате към различни ситуации. Много е важно да имате удобство и при носенето на фенерчето, за да можете да сте гъвкави когато се наложи да го ползвате. Има достатъчно много модели джобни фенерчета, които не пречат да се движите свободно.

 

Сигурност в тъмнината. Светлината дава особена сигурност в тъмнината на нощта, така че когато се налага да излизате в двора на дома си и се страхувате от тъмнината, фенерчето ще ви послужи да освети много голям периметър.

 

Верен помощник и далеч от дома. Когато пътувате далече, на поход сте, или имате излизане в отдалечена от града зона, фенерчето е един от най-важните ви инструменти. Безброй са ситуациите, в които то може да ви потрябва, така че винаги го носете в колата, в багажа, а вкъщи то винаги трябва да е заредено  и готово да послужи.

 

Съвет при пазаруване на фенер

Препоръчително е когато фенерът ще ви върши работа с професионален характер, да пазарувате от специализирани магазини за техника, защото в описанието на продукта са дадени и техническите му характеристики. Това може да е от ключово значение за самата ви професионална дейност. Докато описания и ключови данни за фенера може да липсват в световноизвестните сайтове за продажби.     

Оставете коментар