6 вида акумулаторни бормашини и пробивни

Публикувано от smelio 20.09.2019 0 Коментар (и)

От доста време насам акумулаторната технология се ползва с достатъчно популярност и с голямо доверие от професионалисти и хоби майстори. В този текст ще е запознаем с няколкото вида акумулаторни бормашини и пробивни инструменти в зависимост от тяхното основно предназначение.

Стандартни акумулаторни бормашини – те са първите, които идват наум на всеки, който започва някакъв проект свързан с ремонт. Наричат се стандартни защото задават стандарта при използването на бормашини.

Ударни акумулаторни бормашини – заради по-разширените функции от стандартните, този вид пробивни инструменти без кабел, започват да се превръщат във все по-желан вариант в домашния куфар с инструменти.

Акумулаторен винтоверт – този инструмент не пробива дупки в стените, но се използва предимно за завинтване на винтове при окачване на рафтове, използва се при поставяне на гипсокартон конструкции, и други такива, в които се ползват винтове.

Перфоратори – Трябва ви дупка в бетон? Перфораторът ще ви помогне… това е тежката пробивна артилерия, която се ползва за пробиване в бетонови конструкции. Да има и акумулаторни перфоратори, които са достатъчно мощни, за да разкажат играта на бетона.

Малки бормашини – да има и такива бормашини, които са по-малки като размер и се ползват за по-малки дупки, според водещото в проекта. Те са много по-удобни за ползване, когато са акумулаторни.

Ъглови бормашини – както се казваше в един виц, те са за „стрелба от кьоше”, иначе казано използват се когато трябва да пробивате дупки на по-неудобни места. Формата им е по-различна от тази на стандартните бормашини и се разпознават по дългата дръжка, и по регулируемата позиция на главата.

 

Не забравяйте! Акумулаторната технология е деликатна такава и изисква грижи за батерията, за да може да се ползвате дълго време от отличните качества на инструментите.

Оставете коментар