7 дни за перфектна подредба на гаража

Публикувано от smelio 04.10.2017 0 Коментар (и)

За българина гаражът е също толкова важна част от неговото лично пространство, колкото и неговия дом. Следващите редове са за вас, които скоро сте правили ремонт и вече искате да разполагате с един по-функционален гараж, където в хармония подредени вашите инструменти, оборудване, колело, кола и всичко друго, което може да се съхранява в това ценно пространство.

 

Всъщност, възможно е, с правилните инструменти и добро планиране само за една седмица да подредите гаража си по великолепен начин, така че да отговаря на вашите нужди. Откъде да започнете обаче. Майсторите казват лаконично; „ От малкото към голямото”. Иначе казано, изхвърлете всички непотребни неща, които сте се уверили с времето, че няма да ви трябват повече. Със сигурност ще останат и такива, които ще ви трябват. Тях можете скриете в шкафчета или да го поставите на рафтове.

 

За целта, ви трябват дървен материал, трион, бормашина, винтоверт или гайковерт, винтове и т.н.; материали с които да построите рафтове на високо в гаража. Върху тези рафтове ще  поставите нещата, които иначе дълго време са ви се мотали в краката, когато сте работили нещо в гаража. Рафтовете са много удобни, за да оставите върху тях кутии с пирони, винтове, гайки; кутии с инструменти, туби с масло за колата, антифриз, туби с боя и т.н. Предимството, е че ще качите повече от малките неща нависоко и ще имате свободно пространство в ниската част на гаража.

 

Направете измерване на свободното място в гаража, така че да използвате празните пространства за шкафове, пейки, масичка, столове, изобщо мебели, които може да са ви необходими. Шкафовете може да се използват за поставяне в тях на ръчни и електрически инструменти, а пейките да са за отдих по време на работа в гаража. Можете да си закупите работна маса, която да не заема пространство, а да се разпъва, когато трябва да работите нещо специфично.

 

Следващата стъпка е да определите осветлението в гаража на базата на свободното ви пространство. Според експертите, светлината в гаража е едно от най-важните неща, що се отнася до функционалността на пространството. Заради по-голямото помещение има вероятност да останат неосветени добре места. Ако не можете да определите сами какво е нужното осветление и какво трябва да се добави като акцентна светлина, по-добре се свържете с електротехник. С правилното осветление и добре разположени контакти, вие ще можете да имате добра светлина по-всяко време на денонощието и ще можете да включвате електроинструменти или уреди, които ще ползвате много по-удобно.

 

Когато решите проблема със светлината и свободните контакти за ползване, можете да попълните вашата колекция от електрически инструменти и ръчни инструменти, които ще ви трябват за най-различни ремонти в дома, за ремонти по-колата. В този смисъл, във Войнишки можем да предложим за вас цяла категория инструменти за автомобили, от които да избирате.

 

В гаража можете да освободите място за много повече неща за съхранение отколкото си мислите, при това можете да направите всичко само за една седмица. Тайната на добре подредения гараж се крие в оползотворяване на свободните пространства. Шкафчета и работни пространства отиват в задната част на гаража, полици и рафтове на страничните стени и на по-високо като разположение; ако карате колело, то може да се сложи в предната част на гаража и да се премества лесно, когато трябва да изкарате или прибирате колата.

 

Нужно е просто да отделите известно време, да планирате новата интериорана подредба и да не оставяте хаоса в гаража отново да завземе територията, все пак, нали този път искате вие да сте господари на пространството в гаража!

Оставете коментар