7 инструмента които всеки модерен дърводелец трябва да притежава

Публикувано от smelio 19.07.2017 0 Коментар (и)

Работили сте дълго време като чирак, усвоили сте А и Я на дърводелския занаят, искате да започнете собствен бизнес и да работите за себе си. Все от някъде трябва да се започне. За щастие модерния дърводелец има на своя страна сравнително евтини акумулаторни и електрически инструменти, които да закупи и с които може да изпълни доста разнообразни проекти. Ето 7 от тях, които със сигурност ще са му нужни в новото начинание

 

Циркулярен трион – на разположение на започващите дърводелци, циркулярния трион е отличен старт за груба обработка на дървото, но и за по-фина такава. Специалистите препоръчват този инструмент като задължителен при старт на кариерата в дърводелството и финото дървообработване.

 

Електрическа бормашина – все още специалистите я препоръчват в дървообработването пред акумулаторната бормашина, защото е нужна през целия ден в работилницата.

 

Прободен трион – задължителен инструмент при финото дървообработване. Позволява да изрязване овални и кръгли мотиви в суровия материал. За дърводелците, които работят много в работилницата, отново електрическия вариант е за предпочитане.

 

Ренде – във Войнишки разполагаме с професионални, акумулаторни и хоби рендета, от най-добрите марки. С рендето можете качествено да отстранявате неравности от дървения материал и да изравнявате повърхността на дървото.

 

Ексцентършлайф машина – позната и като сандер, това е отлична машина за полиране на повърхността на дървото и задължителен помощник в модерната работилница.

 

Лентоотрезна машина – перфектна в работилницата за рязане както във вертикално, така и в хоризонтално положение. Маневреността на модерните лентоотрезни машини е  несравнима и може да се използва за рязане на дърво.

 

Фреза – препоръчителна от специалистите за започващите свой собствен бизнес млади дърводелци и дърворезбари; налична във voinishki.com. Чрез качествената фреза, няма да ви се опрат най-различни ръбове, канали и профили.

 

Разбира се когато пазарувате модерна техника, консултирайте се с продавача за най-добрите модели предвидени за грубо и фино дървообработване, за да можете да изразходвате парите си по най-ефективния начин.  

 

 

 

Оставете коментар