7 задължителни ръчни инструменти за домашния водопроводчик

Публикувано от smelio 17.08.2017 0 Коментар (и)

Много е трудно да се лавира между професионалната работа и работата от типа "поправи си сам". Като специалисти по продажбите на професионална и хоби техника във Войнишки сме виждали случаи, които хората се екипират с техника, която да има помага да разрешават най-различни проблеми в домашното оборудване и обзавеждане. Затова в тази статия няма да правим разграничени професионалист – любител, а ще се насочим към 10 задължителни инструменти, които ще помогнат да разрешите проблемите с водопровода вкъщи.

 

Без значение дали сте професионалисти, които се намесват при сериозни проблеми или любители, които сами оправят течовете вкъщи и сменят смесителните батерии в банята например, просто вадете химикалка и записвайте съветите на експертите. Всъщност текста започна от неволите на един любител, човек със сръчни ръце, който често е бил извикван от приятелите си да оправя разни проблеми с водопровода в домовете им, и с изумление установявал, че инструментите на домакините за решение на проблема били: кухненски нож, преправена закачалка за дрехи и ролка изолирбанд.

 

Започваме с фенер в (най-лошия случай) или с препоръката за работна акумулаторна лампа. Когато се наложи да запоявате, със сигурност ще ви трябва акцентна светлина, особено на тъмните места, където се случват повреди. Работните лампи се закачат лесно и поставят под различни ъгли, за да улеснят работния процес.

 

Предлагаме различни клещи за водни съединения, които са незаменим помощник за всеки водопроводчик. Има както прави, така и извити модели. Добрата стара ножовка, също е верен помощник и може да помогне в рязането на метални тръби, оборудване, винтове, гайки и болтове, и пластмасови тръби. Просто потърсете модел с усилена повърхност, за да ви служи по-дълго.

 

Съвсем близко до ножовката, трябва да разположите и една също толкова старомодна, но и модерно изработена пила. Тя ще ви трябва след изрязването на водопроводни части, за да загладите повърхностите, които ще влизат пак в употреба. Тежката артилерия на водопроводчика са водопроводните ключове, еднораменни или двураменни, с различни конфигурации, без тях не влизайте във водопровода. В категорията на ключовете влизам и регулируем ключ и специален ключ за умивалник. Вторият е особено важен, когато инсталирате мивка, защото най-лесно влиза в пространството където трябва да се закрепят връзките.

 

Под номер 6 от инструментите, които изброяваме и поставяме в удебелен шрифт е любимият от анимационните филми инструмент – плунжер, повдигач на клапани, или познат още в България като бутало за тоалетни. Толкова много думи за едно устройство, с гумен конус здраво закрепен върху дървена дръжка. Не случайно обаче експертите го наричат най-добрия помощник на водопроводчика. Под номер 7 слагаме различните аксесоари за водопроводчик, какъвто е например пожароустойчив плат, за лесно запалими повърхности в близост до тръбите, които трябва да се заваряват.

 

Избрахме за вас професионалисти и любители водопроводчици сравнително евтини ръчни инструменти, които ще ви помогнат да разрешите скъпи проблеми във водопроводната система. Вие решавате как да инвестирате.

Оставете коментар