Акумулаторен ъглошлайф – съвети за правилен избор

Публикувано от smelio 05.09.2018 0 Коментар (и)

Светът на професионалния труд с мощни инструменти и техника все повече се ориентира към акумулаторната технология. Има ли сме възможност да го коментираме, в не една или две статии. Все пак, не е за пренебрегване възможността да се работи независимо от електрическата мрежа, защото така в краката и ръцете не се мотае кабел,  трудно достъпните места се достигат по-бързо и лесно, и моментално се започва работа.

 

С развитието на литиево-йонната технология и постоянното подобрение и еволюция на акумулаторните батерии, производителите на техника предлагат нови и нови решения за майсторите, които работят в домовете, по строежите или там където се налага. Няма как обаче, потребителите имат въпроси, особено за инструментите, които са мощни и се изискват постоянно захранване, за да може да се свърши работата по най-добрия възможен начин. Такива инструменти са новите модели акумулаторни ъглошлайфи.

 

От известно време на пазара има ъглошлайфи с акумулаторни батерии, но с тях идват и въпросите от потребителите и майсторите: за какво да внимавам когато купувам акумулаторен ъглошлайф; ще ми свърши ли работа;  как да съм сигурен; кой има баланс между мощността и изпълнението докато заряда на батерията се харчи... и т.н. Все резонни въпроси, които навеждат на мисълта, че акумулаторната технология има още какво да усъвършенства що се отнася до съзнанието на майсторите и техните потребности.

 

Отговорите на тези въпроси изискват качествена проверка и проучване, и в крайна сметка няколко практически опита, които да ви вдъхнат доверие преди избора на инструмент. Експертите твърдят:

 

„Потърсете максималния размер на шлифовъчния диск, който можете да поставите; максималната скорост, с която ще се въртят дисковете; всички специални функции свързани с вашата безопасност и за съхранение на инструмента; както и вида батерии, които ъглошлайфът използва.”

 

Този експертен съвет е матрицата, в която можете да поставите вашето търсене. Понеже ще работите с машина, която използва абразивен диск въртящ се с много голяма скорост, желателно е да вземете модел, който:

 

  • позволява абсолютен контрол над моментното състояние на машината;
  • датчик който следи нивото на батерията;
  • при прегряване машината да има функцията да спира сама;
  • ергономичната форма,  удобна за физическите данни на майстора, за да може да  бъде по-лесно при работа в най-различни условия;

 

При професионалистите, които работят с електрически ъглошлайф, все още сякаш битува мнението, че акумулаторен модел е по-скоро за използване само ако има да се свърши много бърза работа, като например няколко разреза или за бързо отстраняване на повърхностни материали. За да се премахне този предразсъдък е добре да следвате някои от горните съвети и така ще имате машина, която може много повече от бързия и повърхностен труд.   

Оставете коментар