Акумулаторни инструменти с литиево-йонна батерия

Публикувано от smelio 03.05.2017 0 Коментар (и)

Не случайно за визуално въведение в този текст, избрахме акумулаторна ножица за метал. Така насочваме погледа към голямото разнообразие от акумулаторни инструменти, които използват литиево-йонната технология, за захранване. Това не е случайно. Многобройни специалисти определят литиево-йонната батерия като най-предпочитана за работата на акумулаторната техника. Освен това, нейният потенциал не е изчерпан и се предричат още по-оптимизирани литиево-йонни батерии, както в потребителската електроника, в професионалната техника, и в автомобилната индустрия.

 

Както е видимо на снимката на акумулаторната ножица Макита, в долния десен ъгъл има означение Li-ion. По този знак се познава, че акумулаторният инструмент работи с литиево-йонна батерия. Този знак е както био знакът при храните, както всеки друг знак за стандарт и техология. Но какво значи това на обикновен език? Защо специалистите говорят с перспектива за този вид батерии и за какви инструменти е най-добре да се доверим на тях? Тези въпроси изникват съвсем естествено, когато разберете, колко голяма като размери техника използва литиево-йонната батерия, но също така и малки инструменти като акумулаторни ножици за трева, в радио за строителна площадка, фенери и акумулаторни лампи, и мн. други.

 

Отговорите се крият в качеството на работа и функционалността на литиево-йонните батерии. Те имат уникална система на зареждане, която позволява бързо достигане до 80 % от работния си потенциал. Това може да е предимство, при нужда от бързо подновяване на работа с акумулаторна бормашина или акумулаторен винтоверт; при нужда да се довърши работата в градината с акумулаторен тример. Да не споменаваме колко ефективни и удобни са модерните акумулаторни косачки от ново поколение с литиево-йонна батерия, за косене на райграс и за поддържане на градински площи.

 

Разбира се, когато си купите акумулаторен инструмент работещ на литиево-йонна технология, ще ви отнеме известно време да свикнете с циклите на зареждане. Важно е бързо да намерите оптималния работен режим на закупения инструмент. При положение, че ви трябва само батерия Li-ion, литиево йонна батерия, можете да разгледате нашите предложения в сайта voinishki.com, за да намерите модел, който ще ви послужи най-ефективно.

Оставете коментар