Акумулаторни резачки – цени, предимства и недостатъци

Публикувано от smelio 20.07.2018 0 Коментар (и)

Когато на дървар свикнал да работи с моторна резачка му се предложи да тества електрическа или акумулаторна резачка, той се обръща на другата страна или в най-добрия случай сменя темата. Електрическите и акумулаторните верижни триони също имат своите достойнства, а в този текст ще разгледаме на каква цена можете да закупите акумулаторен верижен трион, какви са неговите предимства и недостатъци.    

 

Предимствата на акумулаторната резачка се припокриват по много показатели с тези на електрическата резачка, има обаче няколко НО, които следва да изброим! Ако с електрическата резачка можете да работите много дълги часове, то акумулаторния верижен трион е подходящ за работа, която трае час или максимум два, в зависимост от качеството на батериите. В този смисъл преди покупка трябва да прецените нуждите във вашето стопанство.

 

Акумулаторната резачка се предпочита от собственици, които имат сравнително по-големи стопанства с отдалечени зони където може да се налага подрязване на клони, разфасоване на дървен материал, поддръжка на храсти, на жив плет и т.н. Много позитивни са оценките на такива собственици, които казват, че акумулаторният верижен трион е лек, функционален, безшумен и не отделя никакви неприятни миризми.

 

Резачките се справят безпроблемно, тихо и гладко с по-малки задачи. Лесно се пренасят до мястото на работа, колко ѝ отдалечено да е то. Съвременните модели са оборудвани с най-доброто от литиево-йонната технология, така че бързото зареждане на батерията и поддържането на работен режим също не изискват прекалено дълго време.

 

Недостатъците на акумулаторната резачка са свързани с ограниченията в мощността. Можете да вършите по-леки задачи, но когато се изправите пред много твърда и дебела дървесина, високи дървета и други такива обекти за рязане, можете да изпитате големи затруднения и в крайна сметка да повредите машината. Също така по време на работа трябва да съблюдавате времето, в което извършвате дейност, защото с изхабяването на мощността самото острие се притъпява.

 

Производителите на такъв вид технология, които са сред най-престижните брандове на световния пазар, всъщност се опитват с всеки нов модел да ограничават недостатъците на този вид акумулаторна техника. Заедно с това моделите имат и много други предпазни приложения за батерията, за работещия, така че работата да бъде максимално ефективна и безопасна.

 

Акумулаторна резачка цена

 

Що се отнася до цените на акумулаторните верижни триони те могат да се позиционират в следния диапазон. Моделите са малко по-скъпи от електрическите резачки, но по-евтини от класическите моторни резачки. В този смисъл, в зависимост от техническите данни, физическите характеристики, размери и други параметри, можете да закупите акумулаторна резачка от 400 лв  до сума от 1000 лв.

 

За да бъде покупката ви подсигурена и да знаете, че сте избрали най-добрия модел за вас, преценете нуждите във вашето стопанство. Колкото по-голямо е то и колкото повече нужда има от намеса на резачка, толкова по-ефективен модел трябва да намерите. Тук в блога на Войнишки можете да прочетете за разликите в цените на различните видове резачки (моторни или електрически) техните предимства и недостатъци в извършването на работата, за която са предназначени.

 

Оставете коментар