Чистене с прахосмукачка

Публикувано от smelio 08.06.2018 0 Коментар (и)

Местата в дома които не трябва да забравяте да почистите

 

Стига толкова сме ви разправяли не толкова впечатляващи истории за произхода на прахосмукачката. Нека се насочим към една доста по-болезнена тема – почистването на дома и максималната ефективност, защото колкото й добре да чистите дома си, винаги има места, които забравяте и които в последствие се натрупват.

 

Домакин(я) не се става изведнъж, трябват години опит и смел размах в интериора на дома – поне що се отнася до чистотата! Едно от предимствата на съвременните прахосмукачки е, че те имат повече приставки и с тях може да се вършат много повече дейности. Тоест когато почиствате, вие не събирате само трохите от килима или насъбралите се фини частици, ами обхващате много повече повърхност, замърсени зони поради една или друга причина.

 

Почиствате под пералнята машина и под сушилнята – използвайте специални приставки на прахосмукачката за почистване на труднодостъпни пространства където се събират влакна от дрехи. Задължително почиствайте и под хладилника, където също се събират много остатъци, които с течение на времето започват да гният и да образуват неприятни миризми.

 

Почиствайте пространствата под леглата, зад тоалетната или около мивките в дома, и други такива отворени зони, които на пръв поглед не се използват. Там обаче много често се събират остатъци, прах, замърсители, които вредят на въздуха в помещенията.

 

Почиствайте задната част на шкафове, гардероби, мебели, различни етажерки и т.н. Със специални удължители на прахосмукачката можете да минете през места, които също крият много прах и замърсена среда. На пръв поглед те не съществуват, защото не ги виждате, но когато погледнете какво се случва зад тях, можете да останете неприятно изненадани.

 

Дамаски и тапицерии, пердета и драперии – всичко трябва да се почиства редовно. За щастие на съвременните домакини, модерните модели прахосмукачки имат много хубави и деликатни приставки, които могат да почистват повърхностите на дивите, кожните тапицерии и разни други дамаски, които на пръв поглед може да ви изглеждат чисти. За такива повърхности се използва и пара, която не само че придава нужния санитарен баланс, но и предпазва материята от гънки.

 

Первази и лайсни на врати – ще се изненадате колко много мръсотия можете да съберете от первазите на прозорците и от лайсните на плъзгащите се врати. Особено при первазите на прозорците, когато там се натрупат повече мръсни участъци, всички те се предават и на стъклото. Когато почистите цялата структура ще разберете колко много неща са пречели на чистия поглед навън.

 

При нас ще намерите голямо разнообразие от хоби прахосмукачки, които ще ви свършат отлична работа за битови нужди, за почистване на стаите в дома и за специфично почистване на много от нетрадиционните участъци, които споменхме в текста. Осигурете си техника, която ше отговори на вашите очаквания за чист и спретнат дом, в който имате отлична среда за живот.

Оставете коментар