Електрическа резачка за дърва цена

Публикувано от smelio 14.07.2018 0 Коментар (и)

Обикновено дърварите професионалисти, които работят в дън горите, бягат от темата за електрическите резачки или още повече за акумулаторните такива. Все пак, не трябва да им се сърдим, защото те са свикнали когато работят с резачка, около тях да мирише на бензин, да имат голям избор от размери и незаменима мощност. В този смисъл, в този текст, освен да поговорим за цените на които можете да закупите електрическа резачка, ще направим и една достойна защита на този вид верижни триони.

 

Преди да се впуснем в някои важни детайли е добре да запомните това: електрическите резачки са най-евтините модели резачки на пазара на този вид инструменти. Можете да намерите модели на Макита, Бош, Щил, Спарки и другите познати марки, които са почти два пъти по-евтини и от най-евтините модели моторни резачки. Това в никакъв случай не е на цената на качеството, напротив, голямата разлика е в предназначението.

 

Електрическата резачка освен, че е по-евтина е много по-тиха. С нея можете да режете дървата за огрев за зимата пред гаража си без да предизвиквате гневните изблици на съседите. Понеже това е много разпространен проблем в България, като се запознаете и с другите качества на електрическата резачка, ще видите, че тя е отлично решение точно за такива ситуации. Още повече, понеже тя работи включена в електрическа мрежа, там където прибирате дървата за зимата, винаги в близост има контакт където можете да я включите.

 

Друго важно качество заради което електрическата резачка е предпочитане е нейната много по-лесна поддръжка. Тя е надеждна и лека, и може да се използва и от обикновени градинари за подрязване на по-малки клони в дворното пространство. Поддръжката е ключов фактор, защото това позволява на собствениците да отделят много по-малко средства за един електрически верижен трион, отколкото за моторна резачка. Ето защо електрическата резачка е предпочитана от по-малки стопанства където има нужда от по-малко труд с косачка.

 

Електрическата резачка стартира с натискане на бутон, замръзва на секундата когато пожелаете, има допълнителни приспособления за сигурност и когато работите няма да бъдете опушени или обгазени още на втората минута.

 

Специалистите  също казват, че един електрически верижен трион е много подходящ за хора, които по-рядко ползват такива инструменти, но все пак се налага в тяхното стопанство: да кастрят клони на дърветата; да подравняват жив плет; да режат дърва за огрев. Заради споменатите качества на електрическата резачка тя просто ще бъде оставяна и използвана без много нужда от поддръжка. Единствено трябва да се погрижите да имате по-дълъг захранващ кабел, когато се налага да посетите по-отдалечени места в дворното пространство.

 

Да се върнем на цените обаче. Можете да закупите електрически верижен трион на цена от 200 до 400 лева, като разликата в техническите характеристики не е много голяма. Разбира се, колкото по-скъп е моделът, толкова по-качествен и дълготраен е той, и е възможно да може да върши повече по вид дейности, за разлика от по-евтините модели. Това ще го прецените вие, като хора, които имате по-малко стопанство и имате нужда от време на време да използват верижна електрическа резачка. Разгледайте цените и на класическите моторни резачки, за да направите сравнение.

Оставете коментар