Електрически дробилки цени и характеристики

Публикувано от smelio 10.08.2018 0 Коментар (и)

Когато есента чука на вратата, а вие имате голямо стопанство, ферма или градина, идва време да се подготвите по най-добрия начин. В този текст, ще ви запознаем с едни специфични машини наречени електрически дробилки. Като категория те попадат градинските  инструменти и техника, и по-специално при клонотрошачките.

 

Това е така, защото с тях можете да раздробявате почти целия отпадъчен растителен материал от вашето малко или по-голямо стопанство. Подрязаните остарели растения, избледнелите стъбла, подрязаните клонки на някои от дърветата, нападалите по-твърди растителни материали. Всичко това може да мине през мощните остриета на дробилката, през контейнера и накрая да излезе като компост. Оттам насетне можете да използвате растителните отпадъци за мулчиране и компостиране, и за обогатяване на почвата с естествени природни елементи.  

 

С една електрическа дробилка в колекцията ви от градинска техника, ще направите вашето стопанство да изглежда чисто и подредено, и готово за новия пролетен сезон. С лекота ще сте превърнали огромните купчини от отломки, резници и клони, в компост. Дробилката, клонотрошачката ви позволява на място да решавате проблема с растителните отпадъци и вместо да ги превръщате в материал за някой друг, вие ги използвате отново във вашата градина.

 

Електрически дробилки – цени

 

Електрическите дробилки използват ток, за да захранват работния си режим. В този смисъл, те са по-евтини от бензиновите дробилки.

 

Реално, в зависимост от характеристиките на електрическата дробилка, можете да закупите такава при цени от 500 до 1000 лв.

 

Бензиновите дробилки започват от 1500 лв и в зависимост от модела и  неговите технически данни и параметри, цената им може да надхвърли и 3000 лв.

 

Коя дробилка е точно за моята градина?

 

Когато избирате модел електрическа дробилка е добре да съобразите техническите характеристики, които ви се предлагат с нуждите на вашето стопанство. Ако то е голямо на площ, бензиновата дробилка ще е по-ефикасна за вас. По-същество, бензиновата дробилка е предназначена за професионално градинарство. Те могат да раздробяват малко по-дебели като диаметър клони, защото имат множество остриета, вършалки и трошляци, за да свършат още по-задълбочена работа.

 

В по-малко стопанство или градина, където имате лесен достъп до електричество, лесно ще работите с различни модели електрическа дробилка. Отново е добре предварително да се запознаете с техническите детайли, за да разберете каква е максималната дебелина на клоните, които ще можете да раздробявате.

 

В отделна статия ще разгледаме видовете електрически дробилки,но преди да завършим следва да кажем нещо за безопасността при работа с този вид градинска техника.

 

Важно! Дробилките и клонотрошачките са потенциално опасни инструменти, които изискват спазване на редица правила за безопасност. Изисква се подготовка и инструктаж ако ви се наложи за първи път да работите с такъв инструмент. Прочетете внимателно всички инструкции за работа и спазвайте нещата, така както са описани. Така ще си свършите работата добре, без да повредите инструмента от неправилна работа и без да се нараните самите вие.

Оставете коментар