„Голи” акумулаторни инструменти и техника

Публикувано от smelio 08.09.2018 0 Коментар (и)

Не се учудвайте на заглавието. Акумулаторните инструменти – обект на тази статия – са част от развитието на акумулаторната технология, защото предлагат оптимален работен режим. Как и защо го правят, защо се наричат „голи” и кога е подходящо да се използват? Останете с нас, за да научите повече!

 

„Голи” инструменти в категориите професионална и хоби техника се наричат тези акумулаторни инструменти, които се продават без батерия. С други думи, те са само тялото на инструмента. Обикновено се продават без батерия, без зарядни, в зависимост от офертата и без други аксесоари, които да ги придружават. Когато гледате инструменти в сайт на английски език, този тип се означава като naked cordless power tool.

 

Съвсем естествено е потребителите да се запитат, защо да вземат инструмент от тази категория. Отговорът идва веднага, това са инструменти предназначени за професионалисти, които са превключили на работен режим с акумулаторни инструменти и техника. Те са оценили колко по-гъвкави и мобилни са на работния обект, и колко по-динамично върви работата.  

 

Преди да навлезем в икономическата обосновка, отново в цялата схема трябва да включим уговорката, че тези инструменти са много удобни за ползване от майстори, които работят ежедневно. Те имат нужда постоянно от местене на инструменти когато са обект, а понякога се налага да работят по-продължително.  В този смисъл, те просто заменят изтощената батерия със заредена такава и продължават работа.

 

Още повече, по-големите брандове на акумулаторна техника, са създали удобна технология за ползване, при която една батерия, може да се използва за цял набор от инструменти. Да кажем днес на обекта ви трябва акумулаторен винтоверт, бормашина, ъглошлайф; всички те могат да бъдат използвани просто като извадите батерията от единия уред и го поставите на другия. Обикновено техниката, която работи на този принцип е означена, както е означена и продажбата на „акумулаторна бормашина без батерия”.

 

Техника без батерия и зарядно е подходяща за майстори и бригади, които работят на обекти отдалечени от електрическо захранване и дейностите има са най-разнообразни. За тях е по рентабилно да закупят ‘голите’ инструменти без зарядно и батерии, особено ако имат натрупани като инвентар акумулаторни батерии и зарядни, предназначени за техните инструменти. Не е изключено майсторите да имат в резерв няколко Li-Ion батерии (литиево-йонни), които да използват на терен и в които лесно, и бързо да включват акумулаторните инструменти.

 

Още в началото на текста казахме, че „голите” инструменти са само етап от развитието на акумулаторната технология. Тя става все по-добра на базата цена-качество-мощност-баланс и постепенно се изравнява с нейните по-големи братовчеди от електрическата категория. Прогнозата на специалистите е батериите да стават все по-издръжливи като трайност на работния режим, все по-малки и удобни откъм ергономичност, и все по-мощни.

 

Дотогава избирайте най-добрите инструменти и техника за вас, без значение дали е акумулаторна или електрическа, за да може да си свършите работата по най-добрия начин.

Оставете коментар