Инверторен електрожен – обща характеристика

Публикувано от smelio 28.04.2017 0 Коментар (и)

Отдава ни се възможност да отговорим с една обща тема на запитванията за инверторни електрожени. Принципно на пазара, в сравнение с миналото, днес има много по-голям избор за закупуване на различен вид електрожени – с уговорката, че това е изключително професионална техника. Сама по себе си, това е професионална машина, която се използва за заваряване на еднакви или различни по състав метали, с помощта на електрически ток. Именно според начините по-които това се случва, на пазара са се обособили два вида електрожени: обикновен електрожен и инверторен електрожен.

 

Въпреки че в България обикновените електрожени се използват масово, то все пак на пазара се налага тенденция към смяна на поколенията. В този смисъл, във voinishki.com, можете да намерите различни видове – инверторен електрожен – продукти на марката iWELD и да изберете според посочените технически спецификации. 

 

Както споменахме в началото на темата, стандартната работа на електрожена се състои във взаимодействието на електрическия ток с метална пръчка (електрод) със специална покривна повърхност, която се разтопява от високото напрежение и слепва към заваряемата повърхност. Съвременният инверторен електрожен обаче не случайно се  предпочита все повече от майсторите в България. Той носи със себе си високо КПД,  заваръчни характеристики, които произлизат от използваната технология за направата му; от начина по-който се генерира необходимия ток за заваряване и от лекотата в дизайна.

 

Новото поколение инверторни електрожени имат различни предимства пред класическите електрожени, но все пак всеки модел има своите специфики. По-този начин професионалистите, които работят с такава техника, могат да се ориентират относно цената и предимствата, които ще получат за нея. Поради конкуренцията на пазара цената на един инверторен електрожен не е много по-висока отколкото за обикновен модел. По-скъпи модели обаче са инверторни електрожени с дигитално и микропроцесорно управление и такива, които могат да работят с най-различен тип електроди.

 

Нашата препоръка е да разгледате предлаганите модели инверторни електрожени и да се ориентирате според техническите характеристики, които най-добре се съотнасят към работата, която следва да вършите с избрания от вас модел.

 

 

 

Оставете коментар