Избор на прахосмукачка – съвети

Публикувано от smelio 03.05.2019 0 Коментар (и)

Прахосмукачката не е само домакински уред. Нейното приложение далеч надхвърля просто битовите нужди за почистване. Тя е незаменимо почистващо устройство за много индустрии, където има нужда от професионално почистване включващо и най-фини частици, които замърсяват повърхностите.

 

Разликата между професионалните и хоби прахосмукачките

 

Преди да изберете прахосмукачка, трябва да знаете за какво я избирате. Ако я избирате за вкъщи трябва да търсите конкретни параметри, ако я избирате за индустриално пространство или за големи магазинни площи, съвсем други. Ако избирате прахосмукачка за автомивка предполагаемо изискванията също са различни. Затова е добре първо да разберете разликите между прахосмукачките с професионално предназначение и хоби прахосмукачките.

 

  • Цената на професионалните е по-висока. При сходни характеристики например за сухо и мокро почистване, вместимост и мощност, професионалните прахосмукачки са направени да са дълготрайни, издръжливи и са от материали, които правят тези качества възможни. Обикновено професионалните се означават с етикет като такива и влизат в категорията за промишлена употреба.  
  • Професионалните прахосмукачки могат да се използват и за домашното пространство. Те обаче не са толкова рентабилни, затова са препоръчителни за по-големи площи, за фирми, които могат да си ги позволят; за фирми, които се занимават с почиствания по домовете или са специализирали в почистването на големи пространства.
  • Хоби прахосмукачките също са направени с изключително вградени качества, с цел максимално да улеснят използването им в домашна и хоби среда. В този смисъл, те са малко по-евтини, но качествата им са страхотни, за да обслужвате домашното си пространство, сервиз, гараж, ателие, да почиствате колата си, мазето, пред входа и т.н.
  • Качествената работа на прахосмукачката зависи от комбинация от фактори: дизайн, въздушен поток, засмукваща сила. В този смисъл това дали една прахосмукачка е мощна не е определяща за цялостното и представяне. Професионалните прахосмукачки са пригодени за среда, в която има разнообразие от отпадъчни продукти (по-големи и по-малки), докато хоби прахосмукачките са отлични за повърхностите в домашна среда, където има конкретни отпадъчни продукти и съответно са предвидени повече приставки.

 

Съвети за използване на видовете прахосмукачки

 

  • Професионалните прахосмукачки са по-добри за използване по график. Особено когато има професионално инструктиран персонал за периодичната работа с тях; в индустриална среда, в големи магазини, в промишлени помещения, в комерсиални площи, обществени сгради и т.н.
  • Хоби прахосмукачките трябва да се избират според това дали са удобни за ползване не задължително по график. Трябва да имате удобството да ги ползвате по-всяко време когато се наложи, така че съблюдавайте дизайна и ергономичната форма. Също така смяната на приставките в добре да е бърза и безпроблемна.
  • Прочетете всички описани екстри в дизайна на моделите, които харесвате без значение дали са професионални или хоби. Просто четете и асоциирайте, с това, което търсите. Тежък трафик, различен вид замърсяване на повърхностите; килими или голи подове; домашна среда; отпадъци от метални частици.

 

Изборът на прахосмукачка е лесен, ако сте свикнали с традиционния избор. Един нов модел хоби прахосмукачка за вашия дом ще ви донесе цяло разнообразие от страхотни функции, приложения за различни видове почистване, допълнителни приставки, гъвкави решения; всичко това на отлична цена. Докато при професионалните модели ще имате нужда от много по-добра подготовка преди да направите окончателния избор. Защото моделът, който изберете ще има и своите икономически последствия. Изцяло от вашата информираност и подготовка зависи, те да са в положителна посока.

Оставете коментар