КАК да боядисвате вкъщи като професионалисти

Публикувано от smelio 15.06.2017 0 Коментар (и)

Боядисването на стените е най-лесния начин да освежите вашето жилище, гаража, бараката в градината. Всяка идея, която имате за боядисване обаче може лесно да се превърне в кошмар, ако не внимавате или не спазвате правилата.

 

Според статистиката в световен мащаб, интериорното боядисване е най-популярната ‘направи си сам’ дейност в световен мащаб – лесно е да се забележи защо е така. Няма по-лесен и ефикасен начин да освежите стените на помещенията с няколко мазки нова боя. Заедно с това, боядисването не изисква от вас да сте Пикасо и не изисква специално обучение. С малко опит, търпение и добър подход, всеки може да се справи. От друга страна статистически е доказано, че колкото по-добре се поддържа един дом, толкова по-малко нужда от ремонт има той с течение на времето.

 

За да постигнете добър резултат и отлично качество при боядисване вкъщи, ето стъпките, които трябва да предприемете. Така ще достигнете до професионални стандарти и ефективно ще използвате модерната техника за боядисване.

 

  • Първата стъпка е да подготвите повърхността на стената, която ще боядисвате. В зависимост от повърхността и степента на нейното захабяване и замърсяване, можете  да използвате обикновена удобна и широка шпакла, или да използвате машина за шлайфане на мазилка.
  • Втората и Третата стъпка вървят заедно: изберете боя и направете грунд, който има три важни функции: блокира петната, които може да се появят с времето; осигурява добра основа за боята и подобрява слепването на боята за повърхността, което значително намалява образуването на мехури и олющвания. Много майстори използват трик като смесват  малко от основната боя с грунда. Това позволява още по-добро покритие и скрива грундираната повърхност. Относно избора на боя може да се посъветвате с продавача или някой майстор бояджия, за да сте спокойни за качеството и да изберете най-доброто за вашия конкретен случай.
  • Четвърта стъпка води към избора на приспособлението за боядисване. Професионалния подход в боядисването изисква да започнете от горе надолу. С избора на електрическо мече за боядисване, можете да забравите за стълбата и да си осигурите техника, която без проблем боядисва тавана, минава през стените, а за труднодостъпните места удължителят се сваля и лесно се приспособява според ситуацията. При положение, че имате по-голяма площ за боядисване, можете да се спрете на професионална система за боядисване. За по-малки и труднодостъпни места и особени ситуации, на ваше разположение са професионални и хоби пистолети за боядисване.

 

Е, време е да боядисвате. Повечето от споменатите в статията инструменти и системи за боядисване можете да откриете в сайта на Войнишки. Прочетете допълнителната информация към всеки продукт, който ви интересува, за да намерите подходящите инструменти и техника според техническите характеристики и функционалност.

 

 

Оставете коментар