Как да подготвим градината за есента и как да я поддържаме

Публикувано от smelio 22.08.2017 0 Коментар (и)

Понеже във Войнишки разполагаме с цяла секция отделена за градинска техника, няма как да не се грижим за нашите клиенти, които са заинтригувани конкретно от тази тематика. Най-малкото, което можем да направим е да даваме съвети за това, как най-ефективно да се използва предлаганата от нас градинска техника в частните градини или в обществените зелени площи. Понеже лятото постепенно започва да си заминава, то е време да се подготвите за есента във вашата градина.

 

Краят на лятото не значи, край на грижите в градината. Най-доброто което можете да направите е да извършите необходимите процедури, за да имате една красива и здрава морава следващата пролет. Много собственици, които не са градинари си мислят, че след като есента идва и тревата не расте толкова много, грижите са по-малко. Нищо подобно. Тревата през есента поема всичко възможно като ресурс от природата, за да се приготви за дългия зимен сън – също като баба Меца. Затова ето няколко съвета от нас, които със сигурно ще са ви от полза, особено ако нямате професионална подготовка относно градинарството.

 

Първо, извадете електрическата или акумулаторна косачка и настройте режещите й части на най-ниско ниво. Така за последните няколко пъти, в които ще включите косачката преди зимата,  ще осигурите повече слънчева светлина, която директно ще пада върху короната на тревата, и заедно с това ще има много по-малко кафяви гниещи вещества през зимата. Също така поливайте редовно, защото дори през есента, има периоди на засушаване, които може да се отразят зле на качеството на тревата.

 

Есента също така е точното време да аерирате тревните площи в градината си, защото кислородът, водата и използваните торове по-лесно ще стигнат до корените на тревата. На вашето внимание във voinishki.com разполагаме с различни видове аератори, които бързо ще пробият дупки в почвата и ще премахнат ненужните наслоявания и замърсявания.

 

Ще дойде време и за любимата ви моторна метла(листосъбирач), тя е важна, защото може да се намеси в момент, в който листата са още прясно паднали върху тревата. Не трябва да чакате да започнат да загниват, защото така постепенно ще създадат една лепкава повърхност, която ще задуши тревата. Затова използвайте я навреме и пазете чиста от нападали листа тревна площ в градината.

 

Това са само три важни съвета за поддръжката и грижата за градината през есента. Съветите са свързани с градинска техника от Войнишки, но това не значи, че е единствените процедури, които трябва да направите. За повече информация по-чисто практични неща свързани с градината, посъветвайте се със специалист, за да знаете, че на пролет отново ще разцъфти вашата райска градина. 

Оставете коментар