Какъв снегорин да изберете за зимата

Публикувано от smelio 12.10.2018 0 Коментар (и)

Това е статия засягаща различните модели снегорини на българския пазар, с цел да изберете този, който ще ви върши най-много работа. Все пак зимата наближава малко по-малко и никой не е застрахован какво количество сняг небето ще му се изсипе пред входа, в градината и т.н. 

 

Така както човек не е създаден, за да рине сняг с лопата, така има и различни модели снегорини, които да ви помогнат в зимното изпитание. Определено ма няколко вида, на които си заслужава да се обърне внимание.     

 

Електрически снегорин

 

Сравнително нови на българския пазар те са предназначение да почистват малко количество сняг, а дълбочината на почистване не надвишава 15 см. В този смисъл те са отлични да почистят тротоара и малките пътеки пред вашата входна врата. Лесната им поддръжка и ергономична форма ги правят подходящи за бърза намеса и за по-малки пространства, тераси, стълбища и т.н. Няма нужда да сменяте масло или да пълните резервоара. Просто включвате и почиствате насъбралия се сняг.

 

Заради това, че електрическите снегорини се включват в контактната мрежа, трябва добре да прецените докъде стига мястото, което ще ви се налага да почиствате.

 

Какво се случва обаче когато снегът е повече и имате по-голяма работна площа за почистване?

 

Моторни снегорини

 

Оттук насетне започва градацията. Моторните снегорини се задвижват от двигател, с гориво и имат най-различни работни характеристики, с цел да отговарят на различните потребности. Има локации в различните страни, където пада различно количество сняг  и колкото повече сняг вали в дадена зона, толкова повече имате нужда от мощна и функционална машина.

 

В този смисъл, близки до по-леките като структура и дизайн електрически снегорини са така наречените едностепенни снегорини. Те се наричат еднофазни (едностъпкови) защото свределът и силата на двигателя се съчетават, за да поемат снега и да го изхвърлят през улея в едно движение – оттук произлиза и името им.

 

Този вид снегорини са подходящи за пухкав тип сняг, който лесно се почиства. Техен недостатък е, че са пригодени да почистват само равни повърхности. Тоест настилката под снега, трябва да бъде добре павирана и равна. Тяхната работна широчина достига до 55 см. Като проблемът не е толкова във работната широчина, но височината им, защото когато забият в преспи по-високи от 30 см, тогава може да затруднят  сериозно работещия механизъм.   

 

В такъв момент на помощ се явяват двустепенни снегорини. Те са предназначени са мокър и тежък сняг, и имат ясно различими два етапа при обработването на снега. В първия етап снегът се събира от механизма, прехвърля го към центъра на машината, оттам се препраща към работното витло, което изстрелва снега през улея. Техните предимства са, че имат по-голяма работна ширина (може да достигне повече от 1 метър) и височина, и изхвърлят снега по-надалеч.  Освен това работят и на по-грапава настилка, защото имат подсилена структура в събирателната част. Заедно с това това те могат да се движат добре и на горник.

 

Когато избирате снегорин, можете много лесно да се ориентирате според техническите данни за всеки един модел. При положение, че тези два модела ви се струват недостатъчни, има и тристепенни снегорини. Те са още по-мощни, по-здрави като конструкция и много по-ефективни, респективно цената им е по-висока. Тяхното предимство е, че могат да разбиват и заледена повърхност, благодарение на по-здравите си механизми и оптимизирана тристъпкова дейност.

 

 Друг вид снегорини

 

Снегопочистването може да стане и чрез различни други творчески способи. Тъй като споменахме, че лопатата не е решение за всеки ден, при положение, че имате градински трактор за косене или ATV, има комплекти за почистване на сняг, които се монтират в предната част на мощните машини и така служат като бутало, което разчиства натрупаните преспи.

 

Понеже има и други удобни решения отново за почистване на сняг, разгледайте продуктовата база в секция снегорини във Войнишки, където ще видите всички описани модели, за да се запознаете с работните им характеристики, цена и възможности.

 

Оставете коментар