Кога да изберете цилиндрична косачка за трева

Публикувано от smelio 18.08.2018 0 Коментар (и)

Може би краят на лятото не е най-добрият сезон да се разговаря на тема косачки за трева, но в случая не е важно времето, а знанието. В този текст ще се опитаме с няколко думи да погледнем кога и защо е подходящи да изберете цилиндрична косачка за вашата градина.

 

 

 

Първо обаче нека направим разграничение. Личният избор, семейният бюджет, големината на домашното стопанство са от най-важно значение за това, кой каква косачка ще избере. Някои хора не се интересуват чак толкова от техническите детайли, за тях е важно да се носят из градината няколко часа и напук на очакването за неприятен труд, на тях това им действа терапевтично. Други пък са перфекционисти, търсят точната косачка за техния вид трева, а трети искат работата да бъде свършена възможно най-бързо. Все пак най-добрият съвет е когато избирате косачка за трева покупката да е направена на базата на познание и качествено получена информация: размерите на ливадата, разликите в нивото на терена, препятствията на терена, и т.н.

 

Как работи цилиндричната косачка

 

Както виждате от снимката, това е косачка, която има много опростен външен вид. тя се задвижва ръчно, обикновено е с две колела и с механизъм между тях, където е поставен режещият цилиндър. Когато вие се движите напред, цилиндърът се завърта и коси тревата с много точен разрез, който я щади и позволява нейното перфектно оформяне.

 

Понеже няма двигател или електрически ток, който да задвижи механизмът, вие сте тези, които ще трябва да включите в по-интензивен ритъм, за да можете да активирате остриетата да режат максимално добре. Тоест забравете за терапевтичното носене като народна песен по тревата. Този вид косене е една малка тренировка, която ще ви донесе и здравословни ползи. Разбира се трябва да се в добра форма.

 

За къде е подходяща да се използва ръчната цилиндрична косачка

 

За хората, които имат малки ливади в задния си двор или пред дома си, нямат много препятствия на терена и не надвишават 50 м² - това е идеалният профил, за да започнете да мислите за цилиндрична косачка.

 

Когато искате да направите нещо като английска морава – перфектно подстригана и зелена тревица върху бедна почва (понеже си иска доста труд, за да я докарате автентично), тогава първо трябва да се погрижите за терена и засяването, и всички други необходими намеси.  Косенето е последната грижа, така че цилиндричната косачка идва на помощ във финалния момент, с всичките си предимства:

 

Този вид косачки са леки, лесно маневрени, много лесно се поддържат. Също така те са тихи и щадящи природата – няма звуково или друг вид замърсяване. Заедно с това, те са евтини и ще ви свършат работа във вашите малки зелени площи в градината и двора, където се стремите да поддържат основно тревна площ.

 

В крайна сметка, вижте и видеото, за да се уверите сами!

 

 


Оставете коментар