Комплект акумулаторни инструменти за вкъщи

Публикувано от smelio 24.08.2018 0 Коментар (и)

Акумулаторните инструменти са модерната техника, която много професионалисти и хоби майстори дълго време чакаха с охота. Те не само че чакаха, но и видяха пред очите им как за по малко от две десетилетия, акумулаторната техника настигна своята по-голям роднина – електрическата техника – и дори започва постепенно да поема лидерството.

 

Когато в заглавието използвахме думата комплект, нямахме предвид комплект в класическия смисъл на думата, но за набор от инструменти, които се зареждат чрез батерии и могат да са полезни за най-различни дейности в домашна среда. В този смисъл комплект инструменти като акумулаторна бормашина, акумулаторна отвертка, винтоверт и гайковерт, перфоратор и т.н. Акумулаторната категория обхваща цял набор от инструменти, които могат да се зареждат бързо, имат мощност в определен период от време и доставят сериозна сила, когато бъдат приведени в експлоатация.

 

Предимства и качества на акумулаторната техника

 

Основното предимство е, че те могат да се използват във всички части на дома където достъпът до електричество е ограничен или е ужасно неудобно и опасно оттам да минават кабели. С тях може да се влиза в мазета и гаражи, в които няма контакти, дори на двора, когато трябва да майсторите барака.

 

Много голямо предимство се оказва това, че те осигуряват известна безопасност за работещите, така че са подходящи и за хоби майстори. Около тях не се вият кабели, а рискът от токов удар също е нищожен.

 

Модерните акумулаторни инструменти се захранват от литиево-йонна батерия, която е много по-лека и малка в сравнение със предшествениците си. Това позволява създаването на ергономични инструменти, които вършат прекрасно работата си. Едно от предимствата на този вид батерии е, че те задържат заряд много по-дълго и след като бъдат изключени и неизползвани.

                                                                  

Въртящият момент при акумулаторните инструменти също е качество, което трябва да съблюдавате. При тази техника, въртящият момент може да се настройва или регулира, за да може при работа с пробивни или с винтоверти да предотвратите прекаленото затягане или препробиване, или да се осигури по-голяма сила на усукване при необходимост.

 

Различните марки акумулаторна техника предлагат с инструментите си различни патентовани технологии вградени в самите инструменти. Това позволява още по-оптимизирана работа, повече дълготрайност, удобство, подход и възможности.

 

Комплект за вкъщи

 

Понеже пазаруване на един път може да не е по-джоба ви, можете да си вземете един или два акумулаторни инструменти, такива, каквито са ви най-важни за работа из къщата и двора ви. Това може да са акумулаторна бормашина и акумулаторна отвертка. Добре е да знаете, че има модели, които съчетават в себе си както пробиването, така и развиването, и те се препоръчват за хоби майстори, с по-малки изисквания.

Комплектите за майстори, които използват много повече инструменти имат други характеристики и всеки отделен инструмент има своите качества. Дори някои от престижните брандове разработиха в последните години комплекти, от акумулаторни инструменти, които могат да се ползват от една обща батерия. Това позволява едновременно ползване бормашина, винтоверт или гайковерт, режещи инструменти и дори градинска техника.  

 

В този смисъл, когато избирате инструменти за вашия дом, направете си сметка какви дейности вършите, доколко те ще бъдат улесенени от акумулаторната техника и каква е сложността на изпълнение. На базата на това направете пазаруване на вашия комплект акумулаторни инструменти за вкъщи, за да се ползвате от тях по предназначение и във всеки удобен момент.

Оставете коментар