Косачка за трева с литиево-йонна акумулаторна батерия

Публикувано от admin 07.01.2016 0 Коментар (и)

Електрическите косачки работещи с литиево-йонна акумулаторна батерия, отговарят на съвременните изисквания за екологичност, ефективност и пестене на енергия

 

Заради замърсяването с вредни емисии, които имат пряк ефект върху климатичните промени, съвременният свят ни кара, да мислим все по-екологично и да пестим повече енергия. Затова несъмнено в производство на много модерни технологични уреди и професионална техника, залягат принципи, които да намалят замърсяването и разхищението на енергия.

 

Пример за такъв тип технологичен уред са косачките с литиево-йонна акумулаторна батерия. Този тип косачки спадат към безкабелните електрическите косачки, а разликата от обикновените електрически такива се състои в това, че литиево-йонните акумулаторни батерии осигуряват на косачката редица предимства.

 

Li-ion акумулаторните батерии се превърнаха в неизменна част от много и най-различни професионални уреди използвани в бита и в производството. Съвсем естествено бе да се потърси приложението им в професионална техника за градината.

Предимствата за електрическите косачки се състоят в същността на литиево-йонните батерии.Този тип батерии, означавани и като Li-ion, се зареждат по-бързо от обикновените. Много по-издръжливи са и осигуряват голяма енергийна плътност.

 

Литиево-йонните батерии имат режим, който осигурява по-бързо зареждане. То се състои в това, че при зареждането, те достигат за сравнително кратко време 80% от капацитета си. Следващите 20% минават на по-бавно зареждане, което от своя страна осигурява на батерията по-дълъг живот. Този процес на зареждане позволява на машините да се върнат по-бързо в експлоатация.

 

Иначе всичко друго в този вид косачки, не се различава от стандартните електрически косачки. В зависимост от модела, имат различна препоръчителна тревна площ. Имат режеща система с ножове, които позволяват регулиране на височината на рязане от-до. Различна вместимост на контейнера за трева. Ръкохватки според модела.

 

Тоест след информацията за предимствата на косачките с литиево-йонни акумулаторни батерии, потребителите могат да избират модели, които да отговарят на тяхното пространство засадено с тревна площ, на терена, на типа трева и прочие неща, към които да работата на косачката да се приспособи по най-ефективния възможен начин. 

Оставете коментар