Крик Цена

Публикувано от smelio 26.07.2018 0 Коментар (и)

При всички положения, крикът е сред най-използваните инструменти от автомонтьорите, но и от непрофесионалистите, на които се налага да сменят гумата си или да погледнат под колата, за да разрешат сами някои проблем. Сигурно е обаче, че професионалистите са тези, които имат нужда от качествен крик, за да си вършат ежедневната работа в сервиза. Всъщност дори когато специалистите препоръчват на млади автомонтьори обзавеждане с инструменти за автомобили, те започват именно с крика.

 

Можете да чуете и от автомонтьори, но и от други майстори, че крикът е едно от най-полезните изобретения! Разбира се всеки има право да преувеличава, но когато на майстора му се налага да стигне до устройство, което се намира в долната част на колата, крикът прави достигането му по-лесно.

 

Неопитните хора обикновено свързват крика само със действието сменяване на гуми в колата. Всъщност това е така, защото много модели автомобили се продават със собствени крикове, които са пригодени за особеностите на конкретния автомобил. Използването на крика за автомобила, за смяна на гума или за повдигане на колата не се извършва на случаен принцип, а си има точно обозначени места под автомобила маркирани с метална връзка, гнездо, кръг или квадрат с формата на оригиналния крик.

 

Все пак има няколко неща свързани с цената на крика, които е добре да се добавят. Принципно има много обяви в нета за продажби на крик втора употреба, които свалят цената на самия инструмент. Истината обаче е, че когато купувате крик, вие трябва да сте 100 процента сигурно, че купувате качествен инструмент. Само си представете щетите, които може да нанесете на вашата кола или на нечия друга, ако крикът поддаде.

 

В този смисъл, крикове тип количка и крикове тип крокодил, които носят максимално натоварване до 3 тона,  могат да се намерят на цена между 100 и 200 лв. Респективно, колко по-голяма е товароносимостта, толкова по-скъп е модела. Крик втора ръка струва на половина, но едва ли може да компенсира щетите, които ще нанесе ако аварира по време на работен тежим. Затова ви предлагаме за вашия нов автосервиз, за работилницата, за домашно ползване в гаража, да се снабдите с нов подемен крик. Така че преди покупка се съобразявате със собствените ви нужди.

 

Споменатите цени важат за механични модели крикове, когато обаче говорим за пневматичен крик, тогава цената се повишава заради по-голямата сложност на самото устройство. Има пневматични крикове които издържат на много по-голямо натоварване именно поради вложената в тях хидравлика. Тези крикове обаче ги препоръчваме на професионалисти, които знаят как да работят с налягането и как да постигат най-ефективни работни резултати.

Оставете коментар