Къртачи – сила, мощ и КПД

Публикувано от smelio 11.05.2017 0 Коментар (и)

Много хора в България използват словосъчетанието „кърти, чисти, извозва”, за да си правят шеги в една или друга ситуация. Истината обаче е, че без тези три компонента в строителните ремонти, никаква работа няма да може да бъде свършена. Сега ще се съсредоточим върху първата дума от словосъчетанието, дума свързана с дейността по къртене или изкъртване.

 

Разрушителната процедура по изкъртване се прави от високомощностни къртачи, които в същността си са професионална техника, която комбинира работата с чук и свредло в перфектно подготвена машина. Не случайно едно от имената в английския език за къртача е разрушителен чук. Тук няма да се спираме на историческото развитие на къртачите, защото те са претърпели много голяма еволюция от това, което е било измислено в средата на 19 век.

 

Днес със сравнително малко енергия, с обикновено захранване от електрическата мрежа, къртача може да удари с мощност от 500 до 1500 W, та дори и повече. В зависимост от техническите характеристики и предназначението на къртача, на пазара може да избирате от най-различни модели. Във voinishki.com разполагаме с къртачи в серията електроинструменти – професионалната техника. Техните технически спецификации варират според мощност, удари в минута, сила(енергия) на удара, пробив, тип и размер на захвата, размери на самата машина; тегло, шум и вибрации и др. Предлагаме моделите и с прилежащите им аксесоари.

 

Можете да се възползвате от различните спецификации, които са описани за всеки предлаган къртач. Така ще се запознаете с възможностите на инструмента, който купувате и ще го използвате за къртене преди ремонти в най-различни помещения в дома или на различни строителни обекти.  Къртачите пробиват с лекота: скала, пътна настилка, тухли, бетон, цимент и всякакви други много твърди повърхности. Тези къртачи от ново поколение имат и своите аксесоари, които улесняват работата с тях. Затова са много по-производителни и осигуряват по-лесна работа с тях от страна на работниците. Възползвайте се от силата, мощта и КПД-то на съвременните електрически къртачи.

 

Оставете коментар