Мерки срещу кражба на вашите инструменти

Публикувано от smelio 12.06.2018 0 Коментар (и)

3 стъпки при кражба на вашите инструменти

Кражбата на инструменти е сериозен проблем! Всъщност, изчислено е, че за миналата година на всеки един час в Европа е разбиван камион на занаятчия или майстор, на който са му откраднати инструментите. Това е шокираща статистика, защото тя засяга майстори, които изкарват прехраната си с тези инструменти и това засяга техните семейства. Затова предлагаме тези три стъпки, които ако направите сега, ще имате по-голяма възможност да върнете вашите инструменти след кражба, като лесно ги идентифицирате в полицията или на други възможни за това места.

 

Първа стъпка – събиране на данни! Днес имате шанс за по-голяма гласност когато ви откраднат инструментите, така че можете да получите помощ от социалните мрежи и от други места, които не очаквате. За да разчитате на тази помощ, подходете далновидно! Опишете много добре вашите инструменти, снимайте ги и подредете в папка тези снимки, заедно с допълнителна информация. В excel таблица можете да запишете серийните номера на всеки един инструмент, защото когато полицията намери подобни на вашите, вие трябва да можете да ги удостоверите. Затова е добре винаги да пазарувате от легитимни търговци и фирми, с голям авторитет. Така винаги ще имате оригинални инструменти, със сериен номер и всички други детайли, които да са във ваша полза при извънредна ситуация, каквато е кражбата им.

 

Втора стъпка – маркирайте ги! Използвайте вашите майсторски умения и подход, за да маркирате вашите инициали, или друг индикатор, познат само на вас, така че крадците да имат едно на ум, когато видят такова нещо. При всички положение има вероятност те да не продадат толкова лесно инструмента, който са откраднали, защото е ясен собственика им. Пък и така както често давате инструментите си на комшиите, някой път нещо може случайно да се изгуби в техните гаражи или мазета – много лесно ще познаете вашата акумулаторна бормашина, винтоверт или дори някой ваш чук. Тази стъпка е типична за старата школа, а днес може лесно да се направи като се използва мултифункционален инструмент на Dremel.

 

Трета стъпка – смарт технологии за проследяване! Производителите измислят какви ли не начини да предпазят инструментите, които произвеждат, за сметка на крадците, които измислят всякакви  начини да се доберат до тях. На собствениците обаче се налага да вземат сами предпазни мерки, които могат или да предотвратят кражбата, или да доведат до бързото намиране на откраднатия инвентар. Най-модерното решение е с проследяваща технология. Ние не знаем доколко тя е ефективна, но след като се появяват истории в мрежата, за това, че хората са възстановили своите инструменти по този начин, самите майстори могат да се поинтересуват от тази възможност. Все пак, веднъж закупен, всеки инструмент се превръща в собственост, на която стопаните дължат грижа и най-вече опазването ѝ!

Оставете коментар