Миене на кола през лятото

Публикувано от smelio 15.06.2018 0 Коментар (и)

Бихте искали колата ви да блести и да отразява горещите слънчеви лъчи през лятото. Тайната е в това как миете колата си и как се отнасяте към нея в паузата между измиванията. Едно на ръка е, че днес имате на разположение професионални или хоби водоструйки, както и качествени препарати, които повишават ефективността на самото миене. И все пак достатъчно ли е?

 

През лятото миенето на колата трябва да е ежеседмично! Най-голямата грешка на собствениците на автомобили е, че те не мият колите си често или поне толкова колкото е необходимо. Това е заключение на експерти от цял свят, които работят в автомобилния бранш. През лятото има много повече птици, прах от дърветата и полепващи частици, които постоянно се наслагват върху повърхността на бронята. Ако оставите тези на пръв поглед невидими частици да се наслагват, съвсем скоро, те ще образуват пласт, който се чисти по-трудно; същото важи за птичия тор, който много често пада точно върху колите и др. петна, които са чести замърсители. Когато редовно миете колата си през лятото вие ограничавате тези наслагвания и по-лесно почиствате финиша на колата.

 

Не мислете дъжда като естествена автомивка! Дъждовните капки вредят на колата, защото те съдържат и киселинни съединения, които като остават върху повърхността на колата, започват да разяждат колата, ето защо е добре да миете колата си след дъжд и особено когато тя е била изложена обилно на такъв. Летният дъжд не ви пести пари от миенето на колата – напротив. Така че понякога съобразявайте миенето на колата си и с прогнозата за времето.

 

Автомивка – кога да и кога не? За рутинно измиване на колата, повърхностно почистване и козметична намеса, можете да се справите и сами. Ако имате хоби водоструйка това ви пести вода и ви дава качествено налягане за почистване. Когато обаче по една или друга причина, колата ви е сериозно изцапана и вътрешно, и външно, няма защо да се мъчите сами. Професионалната помощ в автомивка е най-добрият вариант. Все пак там се работи с професионални уреди, със специални почистващи препарати, с машини, които достигат и до най-трудно достъпните зони в колата. Добра практика е да посещавате автомивка с работен екип, с който се развили лоялни отношения.

 

Гумите и джантите също са важни! Без значение дали е лято или зима, трябва да третирате гумите и джантите, също както третирате боята и повърхността на бронята. Измивайте детайлно с достатъчно грижа, за да може да постигнете този блясък, който ще ви накара да не се срамувате когато карате в градска среда през лятото.

 

През лятото мийте колата си на сянка! Нека да се върнем на прогнозите за времето. Добре е да проверите какво казват синоптиците. Ако е много горещо има вероятност водата и предпазните съставки на препаратите да се изпарят много по-бързо и това да остави петна по колата. Ако пък след няколко часа го дават да вали, по-добре изчакайте на другия ден. Най-добре е да измиете колата си на сянка, под навес и по възможност да не е прекалено горещо. Само тогава ефектът от професионалното почистване, който търсите, ще бъде пълноценен.

Оставете коментар