Модерен, функционален и ергономичен дизайн

Публикувано от smelio 18.05.2017 0 Коментар (и)

С тази статия бихме искали да насочим вниманието ви върху развитието на съвременната професионална и хоби техника от гледна точна на дизайна и подобренията, които качествено променят работния процес. Всъщност, професионалната и хоби техника, която предлагаме във voinishki.com е реално отражение на развитието на комплексната наука Ергономика, която осигурява производството на изделия и инструменти съобразени с човешкия фактор.

 

Да вземем пример с голямата категория Акумулаторни инструменти. Различните инструменти в тази категория: бормашини, винтоверти и гайковерти, прахосмукачки, ъглошлайфи и много други, са истинско свидетелство за усъвършенстването на технологичната база и на влиянието на науката Ергономика върху производството на професионална и хоби техника. Акумулаторните инструменти от ново поколение работят без кабел, който да ги свързва с електрическата мрежа; позволяват много добра мобилност и са винаги под ръка; имат страхотен функционален дизайн и се зареждат с батерии, които осигуряват необходимата работната мощ и имат установен режим на зареждане.

 

За да не навлизаме повече в научни термини, следва да кажем какво значи всичко това на практика. Когато човек използва инструменти съобразени с удобството на неговото тяло, той работи много по-добре. Така се свеждат до минимум много фактори, които водят до физически и психически стрес, и умора. Осигурено е максимално ниво на безопасност, намалено е времето за изпълнение на работата; изобщо всичко води към по-добра производителност.

 

Достатъчно е да погледнем снимката към текста, която представя свободно избран модел акумулаторен винтоверт на марката Skil – блестящ пример за модерен, функционален и ергономичен дизайн. На снимката ясно се вижда аеродинамичната форма, удобната дръжка; разположение на копчета, така че лесно да се променя работния режим; а ако бъдат прочетени техническите специфики на инструмента, ще се разберат и функционалните предимства свързани с технологичните подобрения 

 

Такава усъвършенствана модерна техника не се наблюдава само при акумулаторните инструменти. Същото важи за много режещи инструменти, за много ръчни инструменти, за множество измервателни инструменти и т.н. Тази практическа полза от модерния ергономичен дизайн е валидна както за професионалисти, които си изкарват прехраната с ежедневна работа с техниката, така и от любители, които сами поправят разни неща вкъщи. Така че постоянно трябва да следите за нови предложения за професионална и хоби техника, и по възможност да обновявате вашите инструменти с нови модели. Разбира се след внимателна оценка, че те ще са ви от полза!

Оставете коментар