Моторни резачки цена

Публикувано от smelio 11.07.2018 0 Коментар (и)

Често в статиите сме имали възможността да споменаваме колко функционална е моторната резачка. С нея може да се нарежат дърва за огрев, да се разфасоват паднали дървета, да се кастрят и режат такива стари; да се оформят дървени трупи; някои дори използват резачката, за да нарязват лед и да оформят ледени скулптури.

 

Заедно с перфектната си функционалност, резачката носи етикет „най-опасният инструмент”. Тя е заслужила тази слава заради изключителната си мощ и скорост на веригата; заради майсторството, което се изисква при боравене с нея; заради това, че с нея се работи в открита среда в близост и до други хора, и т.н. В този текст обаче ще разгледаме нещо друго – цените на съвременните модели моторни резачки.   

 

Първо бяха моторните трионидълги години рязането на дърва в гората беше съпроводено от мирис на бензин или нафта, които захранваха онези невероятно мощни моторни резачки. Днес те също са на пазара и представляват особен интерес за традиционалисти и професионалисти, които все още усещат този мирис на бензина и тръпката да работят с невероятната мощ на старите модели моторни триони.  

 

Днес обаче нещата са малко променени. Съвременните модели предлагат много по-икономичен разход на гориво. Също така вредните емисии са ограничени до минимум, а ергономичният дизайн стои като максима пред всеки производител. В този смисъл цената се определя от техническите характеристики на моделите, затова може да намерите моторен трион на цени в много голям диапазон, дори и на модели от една и съща марка.  От съществено значение за цената са: обемът на цилиндъра и обема на резервоара, максималната мощност.

 

Например, един от моделите на Хускварна, който можете да закупите до 500 лв, има обем на цилиндъра 40.9 см²; обем на резервоара 0.37 л и максимална скорост  9000  об/мин. За сравнение, един по-скъп модел, който може да достигне до 2000 лв. има: обем на цилиндъра 93.6 см²; обем на резервоара 0.9 л и максимална скорост 8700  об/мин.

Щил също предлагат голямо разнообразие в предлаганите модели, като при тях също можете да намерите моторни триони на цена 350 лв: с работен обем 30.1 см², но и модел, който струва почти 2000 лв, който има работен обем 91.1 см². Различните марки използват различни патентни технологии, леки разлики в дизайна и екстри в оборудването, така че си струва да правите сравнения между това, което предлагат като близки характеристики

 

Разбира се, в този вид техника няма модели за аматьори и всичко е предназначено само за професионалисти, които разбират от всеки един компонент в техническата характеристика, а заедно с това са страхотни в работата с резачките. Тяхна отговорност е да избират модели, които да съответстват на типа работа, която вършат и дървения материал, който следва да обработват.

 

Иначе на пазара могат да се намерят страхотни модели, които според експертите са толкова добри, че е трудно да им намериш слабости. Това може да се дължи на конкуренцията и на усъвършенстването на технологиите, на изискванията на бизнеса и на майсторите. Както отбелязахме, в зависимост от марката и техническите дадености на машината, можете да намерите много добри модели от 400 до 1000 лв. и супер професионални моторни триони, които струват дори до 2000 лв. Четете техническите им характеристики и сравнявайте, така ще изберете най-подходящ инструмент за вас.

 

Имената на тази техника също са разнообразни, така че можете да ги намерите като моторни триони, моторни резачки, верижни триони или резачки за дърва. В интерес на майсторите, които работят с тях, ще продължим серията от статии, в които ще разгледаме и цените на електрическите резачки и на акумулаторните верижни триони.

Оставете коментар