Осветление на работния обект

Публикувано от smelio 07.10.2018 0 Коментар (и)

През есента нещата на работния обект много бързо се променят особено откъм естествената светлина, която е достъпна за работниците и майсторите. Облачните дни са повече, денят е по-кратък и колкото повече се отива към зимата, толкова повече нуждата от светлина се засилва. В този смисъл, за обектите, които са натоварени и за майсторите, които работят на повикване, има страхотен избор от работни лампи.

 

 

 

Работните норми изисква там където има строителен обект или където има ремонтна дейност, да има осветление пригодено да се извършва строителна работа. В този смисъл, една работа лампа, акумулаторна лампа или лампа за строителен обект, е направена следваща самите норми. Не случайно изброихме три вида лампи, защото има пригодени за всякакви случаи и преди да изберете, трябва добре да разгледате спецификата на предлагания обект.

 

Ето какво да следвате на базата на възможните предложения и кои са най-важните характеристики:

 

LED крушки – те са енергийно ефективно, имат много по-дълъг живот, и са по-хладни от халогенните лампи. Така те създават по-приятни условия за работя и не добавят екстра топлина в близост до работещия.

 

За обектите при които има различен вид замърсяване е много важен IP рейтинга – това значи, че можете да изберете осветително тяло, което свети въпреки праховите частици и течностите, които може да попаднат върху него. IP44 може да се срещне най-често, защото е минимума по стандарт, който да ви гарантира, че ще имате нужната светлина.

 

Друго нещо, което можете да срещнете в техническите данни е числото 6500К. Това значи, лампа в определен цветови спектър, която гарантира имитация на дневна светлина, защото е в същия цветови спектър като естествената светлина през деня. Тя е предпочитана от производителите, защото по-лесно се възприема от човешкото око и не създава ефект на жълти и сини тонове около работещия.

 

Захранването – едно от най-добрите решения, усъвършенствано с времето, е поставянето на обекта на акумулаторна лампа. Тя може да бъде заредена предварително и да я ползвате в момента, в който имате нужда от нея. Особено полезна е за спешни ситуации или когато светлината на работния обект намалее заради скъсяването на деня. Интересувайте се конкретно от източника на захранване и ако е акумулаторна лампа проверете времето за зареждане и вида на батерията.

 

Дизайн – модификациите на моделите работни лампи е най-различна. Така че трябва да избирате такава, която да отговаря на местата, където най-често ще я ползвате. Има лампи, които са устроени така, че да издържат и на силата на падащ предмет, има такива, които са лесно преносими, такива, които се окачват лесно и се въртят в различна посока.

 

Просто следвайте логиката на това, от което имате нужда, за да изберете най-подходящата работна лампа. Тя ще ви свърши много работа дори в най-неочаквани моменти далеч от работния обект.

 

Приложеното видео обединява споделената информация в текста, в демонстрация на качествата на един завършен модел лампа за строителен обект, достъпна в сайта на Voinishki.

Оставете коментар