Плазмена резачка цена

Публикувано от smelio 06.07.2018 0 Коментар (и)

Сериозните проекти изискват сериозни инструменти и ако ви очаква проект свързан с оформянето на метал, електроженът или апаратите за плазмено заваряване са ключови в тази посока. Не е тайна обаче, че заваръчната технология е скъпа като начало и най-професионалната и качествена на пазара не е по-джоба на много майстори. Нека обаче да погледнем по-отблизо и да разгледаме цените, за които можете да закупите конкретно плазмена резачка.          

 

Разбира се текстът трябва да започне с уговорката, че заваръчната техника е изключително професионална техника и е отговорност на самите майстори професионалисти да изберат, кой инструмент най би им паснал на работата, която вършат. Затова в този текст ще разгледаме само цените на различните видове плазмени резачки, които можете да намерите във voinishki, като много по-малко ще бъде обърнато внимание на техническите характеристики, които са приоритет на майсторите в бранша.  

 

Плазмените резачки спадат към категорията на апаратите за плазмено рязане. Много от моделите на пазара се характеризират с това, че са на базата на IGBT технологията. IGBT – означава изолиран изходен биполярен транзистор. Това е устройство в твърдо състояние без движещи се части, което работи като прилага напрежение към полупроводников компонент, за да блокира или за да създаде електрическа пътека.   Превключвателят позволява мощността да тече когато е в режим включен и когато трябва да спре потокът от енергия, когато е изключен.    

 

Именно от ампеража се определя цената на най-разпространените модели на IWELD. По евтините модели, които работят в диапазон на заваръчния ток от 20-40 A (ампера) са на цени под 1500 лева. При тях максималната дебелина на рязане не е повече от 10 мм. В този смисъл, колкото повече се увеличава ампеража на плазмената резачка, и колкото повече е максималната дебелина на рязане, толкова повече скача и цената на самите апарати за плазмено рязане. Най-скъпият модел на IWELD е плазмена резачка с максимална дебелина на рязане 50 мм и обхват на заваръчния ток от 20-160 А, неговата цена надхвърля 8000 лв. 

 

Има и други модели апарати за плазмено рязане, които можете да закупите в онлайн магазина на voinishki. Те са трифазни и имат своето конкретно приложение на базата на своите характеристики. Те се използват масово в индустрията, която работи с различни метали и метално повърхности, но и в много услуги в градска среда като автотенекиджийство, малки строителни ремонти, дребно производство, поддръжка и инсталации и т.н. При тях цените също се базират на номиналния заваръчен ток, и колкото по-малък е неговия ампераж, толкова по-ниска е цената на трифазната плазмена резачка. Все пак ще ви трябват поне 1300 лева, за да закупите модел, който работи при минимален обхват на заваръчния ток от 30 А.

Разбира се има още много технически детайли, които влияят на цената на плазмената резачка. При положение, че сте опитни майстори и сте работили с най-различни модели, за вас няма да е проблем да разпознаете техническите данни, които са ви от полза за конкретно заваряване или за отвор. Начинаещите обаче трябва да съблюдават и друг проблем. Трябва да се пазят от ментета на пазара, за да предотвратят трудова злополука и да не рискуват да купуват заваръчна техника втора употреба, защото няма да имат гаранцията, че вземат инструмент, който ще им свърши работа или е в изправност. Затова към тях съветът е, дори да нямат в момента пари да си закупят свой собствен апарат за плазмено рязане, да използват такъв на опитен майстор и дори да го поканят него в личен план да им помогне да свършат належащата работа. 

Оставете коментар