Работилница на колела

Публикувано от smelio 08.06.2017 0 Коментар (и)

Когато тичате да помагате на приятел при възникнал технически проблем или работите като майстор на свободна практика, със сигурност разполагате с голям набор професионална и хоби техника. В такава ситуация обаче, може да се наложи да ползвате инструменти за дърво, за метал, за пластмаса. Може да ви трябват ръчни инструменти; акумулаторни инструменти...реално никога не знаете какво ще ви потрябва, а импровизацията в такива моменти не е най-добрия помощник.

 

Най-доброто решение е да имате собствена работилница на колела, иначе казано, да съберете в багажника на колата си възможно най-голям брой от наличната ви работна техника. Багажникът ви трябва да бъде вашият цилиндър, от който може да се появи по магически начин, всеки вид инструмент, който може да ви е от помощ. А багажникът побира:

 

Акумулаторни инструменти

 

Понеже никога не знаете на какво място ще попаднете, място където няма достъп до електрическо захранване, акумулаторните инструменти (без кабел за захранване) са перфектните помощници. След десетилетия на усъвършенстване, може да се каже, че най-накрая всеки майстор може да разполага с достатъчно мощност за определен период от време, за да работи перфектно със акумулаторна бормашина, акумулаторен винтоверт, акумулаторен перфоратор и т.н. Освен това, акумулаторните инструменти са компактни леки и лесно може да поберете различни видове в багажника на колата

 

Ръчни инструменти

 

Ръчните инструменти са азбуката на всеки ремонт, а най-добрия начин да разполагате с много на един път е с гедоре комплект. Този вид комплекти се произвеждат както мини комплекти според това какви консумативи за необходими, но и големи куфари, които съдържат в себе си от всичко, което може да ви потрябва. Не забравяйте и един мощен чук, който винаги трябва да е под ръка.

 

Оттук насетне всичко вече е импровизация. Може да се наложи да имате в багажника различни видове триони. Реверсивен или саблен трион, циркуляр. Трябва да имате възможно повече остриета, за да може спокойно да минавате през материали като метал, дърво, пластмаса, не искате да има нещо, което да може да ви се изпречи на пътя на ремонта. Като задължителен елемент в багажника трябва да дойде избран от вас модел работна маса – мобилна, лесно сгъваема и лесно преносима. Така ще можете да имате работна поставка, която ще потрябва във всеки един момент от ремонта.

 

Вашата работилница на колела, трябва да е съобразена и с модела автомобил, който карате - специално с неговите габарити. Не пресилвайте багажника, а намерете автомобил с по-голям такъв, особено важи това ако сте пътуващ майстор и си изкарвате прехраната с това.  

 

 

Оставете коментар