Ценни съвети за по-добра продуктивност при работа с професионална техника

Публикувано от smelio 02.11.2018 0 Коментар (и)

Не всичко в индустрията е просто пазаруване на най-добрите професионални инструменти и техника, и хоп работата е свършена. Експертите са изчислили, че когато работата на обект не е организирана добре, майсторите губят по час и половина на ден, за да си подредят инструментите и да намерят нещо, което им трябва за конкретната работа.

 

Ако това нещо се приложи в по-голям мащаб, ще видим, че майсторите губят много време на работното си място чисто организационно. Ето няколко съвета, как загубата на време да се предотврати, и да се покачи производителността на труда. Тези съвети засягат най-вече професионалистите, защото при тях се гонят срокове, ефективност и майсторски завършек. Съветите са генерални и засягат както майсторите, така и ръководителите на екипи, така че те не са насочени за работа с конкретен инструмент.

 

  • Вместо да натоварвате майсторите сами да се грижат с преноса на своите инструменти и техника. Организирайте пренасянето и подреждането на инструментите от друг екип, който ще трябва да се погрижи само за това. За целта е добре, наетия персонал да организира място за складиране на материалите и те да са възможно най-близо на разположение.

 

  • При положение, че има риск за техниката и материалите и не е добре да се оставят на обекта. Наетата фирма може да ги превозва всеки ден до обекта и да ги прибира в края на работния ден, като по време на работа те ще са на точно организираното и отредено място за това. Даден майстор може да има любим ъглошлайф или циркуляр, но когато трябва да смени диск, е добре всичко да му е под ръка, а не да се налага да се суети докато намери такъв   

 

  • Стратегически подход относно нужните инструменти. Това е възможност да организирате работата си така, че на обекта да са само тези инструменти и техника, които ще са ви нужни. Затова е добре да се планира дневно и седмично на база работата, която има да се свърши. Съобразявайте се с климатичните дадености на сезона, защото работата на открито през зимата и лятото са две съвършено различни неща.

 

  • Следете за новости преди да закупите професионална техника. Да кажем за даден обект няма да имате добър и постоянен достъп до електричество. Помислете да се снабдите с акумулаторни инструменти. Когато майсторите се оплакват от остарели модели бормашини или някакъв вид режеща техника, разгледайте какво ново има на пазара откъм функционалност, ергономичност и доколкото то може да замени старите инструменти.

 

  • За професионална дейност, купувайте само професионална техника. Това са инструменти, които са с цялостни подобрени качества и подсилена структура, така че да са много по-здрави и с по-голямо КПД по време на ежедневна работна дейност.   

 

  • Не натоварвайте майсторите излишно. Когато сте ръководител на екип, трябва добре да преценявате възможностите на хората и да ги поощрявате за свършената дейност. Определяйте ясно задачите, които трябва да се свършат и не задавайте нещо допълнително , освен ако майсторите сами не изявят желание след като са си свършили работата.

 

Виждате че прецизната работа с техника и продуктивността не зависят само от майсторството на самите работници, а в голямата си част от добрата организация и комуникация при работните обекти. Така че трябва да се направи най-добрата подредба и достъп до материалите и инструментите на един обект, за да може всеки да разполага с тях по предназначение и да не губи време за това.

Оставете коментар