Сравнение на качествата на бензиновите косачки с тези на акумулаторните косачки

Публикувано от smelio 10.05.2017 0 Коментар (и)

Във voinishki.com имаме отличната възможност да предлагаме 4 вида косачки:  електрически косачки за трева, акумулаторни косачки, ръчни косачки и бензинови косачки. Имаме основание да предполагаме, че четирите вида косачки имат своите почитатели в цялата страна, защото са косачки, всяка със своя темперамент и своя типична функционалност. Също така, България е страна, в която градината е на почит и климатът гарантира използване на косачката в почти 9 месечен цикъл.

 

В този текст ще направим едно сравнение между косачката, която се захранва от батерии (акумулаторна косачка) и бензиновата косачка. Първата като представителка на най-новото поколение косачки, а втората като традиционната за повече от 5 поколения градинари. Нека обаче започнем с уговорката, продуктовото несъвършенство  не значи, че той не става за нищо. Един инструмент от професионалната или хоби техника винаги има какво да предложи на нейния собственик, стига да не е опасна и неконтролируема. Именно затова има 4 вида косачки, за да задоволят личните предпочитания на хората по света.

 

Нека започнем с предимствата и несъвършенствата на бензиновите косачки. Те имат последователно мощностно подаване, което води до качество на рязането, мулчирането, и др.функции на инструмента. Усещането за съпротивление е сведено до минимум, тъй като енергията задвижва режещия механизъм по много ефективен начин. Има достатъчна мощност за извършване на всички градинарски трикове и похвати за косене на тревата, както и възможност за работа при всякакви терени и условия; мощта е още отлична за постигане на висока скорост на системата. При правилно използване бензиновите косачки косят и висока трева, плевели, твърди настилки и др.  

 

Като недостатък със сигурност може да се кажат следните: производство за отпадни газове, силен шум, енергията изстрелва отломки, нагорещяване на повърхността, изисква запас от гориво и чест настройка, както и смяната на маслото.

 

Предимствата на акумулаторната косачка за трева ( тази задвижване от литиево-йонна технология) са свързани с липсата на отпадни газове. Тишината. Сравнително по-ниската използвана енергия, не прави откоси от отломки, няма нужда от съхранение на гориво, няма чести настройки и смяна на маслото.

 

Недостатъците са свързани с това че мощността не е постоянна, тя зависи от заряда на батерията. Градинарят усеща съпротивлението, което го кара да натиска повече и така по-бързо харчи батерията. Мощността не е достатъчна за прекалено голям брой различни настилки ( затова я препоръчват за повече домашни тревни пространства със сравнително по-малка площ). Всички функции намаляват ефективността си със загубата на батерийната мощност. 

Оставете коментар