Строителна техника – закупуване, работа, съхранение

Публикувано от admin 06.12.2016 0 Коментар (и)

Следващите редове засягат закупуването, работата и съхранението на професионална строителна техника от по-малки строителни фирми или строителни бригади

                                               

Строителни фирми, които не разполагат с много наброй работници на терен или обслужват по-малки строителни обекти, не е нужно, а и е невъзможно да разполагат с пълната гама професионална строителна техника, която се намира на пазара. Затова техниката в тези фирми трябва да се закупува с идеята, да бъде използвана от работници, които са специализирали да боравят с нея. Например машина за изрязване или система за фино пулверизиране, вибромастар, трамбовачна машина; всички те изискват опит, който не винаги е наличен в екипа на дадената фирма.                                                                         

  1.  

Работата с професионална строителна техника изисква съответните професионални качества от всеки работник, на който е поверено да работи със специфичната апаратура. Когато една строителна фирма е насочена в правенето на замазки, мазилки, боядисване,  тя разбира се ще инвестира в технологични уреди като: Мазилко полагаща машина;  Замазко полагаща машина; Електрическо мече за боядисване; стротелни консумативи  и аксесоари, които да отговарят на дейността, в която фирмата е специализирала. При случай, в които тази фирма попадне на обект, на който трябва да извърши друга дейност, за която няма специализираната професионална техника; тя наема необходимата от друга строителна фирма. Това е често срещана практика и затова не трябва да притеснява по-малките фирми.   

 

Професионалната строителна техника трябва да се съхранява при изключително добри условия, за да не се допуска неочаквани повреди, които могат да попречат на работния процес. За тази цел, когато дадена фирма няма работа на обект, трябва да изгради помощение съобразено със захранението на различните видове строителна техника, апаратура, консумативи и аксесоари, работни екипи и всичко свързано с фирмената собственост. Когато обаче се работи на обект, съхранението става на място, което се изгражда близо до строителната площадка. Това място също спазва дадени условия, които да подсигурят сигурността на техниката от неочаквани външни въздействия и обстоятелства.

Оставете коментар