Видове резачки за целогодишно ползване

Публикувано от smelio 27.04.2017 0 Коментар (и)

Електрически резачки, акумулаторни резачки, бензинови резачки – разнообразие от технически характеристики за оптимален работен режим

 

При положение че търсите верижен трион, добре познат като резачка на разговорен език, то трябва да познавате всички видове резачки от ново поколение, които се предлагат  в търговската мрежа. Резачката е преносим, механичен трион, който можете да използвате когато трябва да извършвате широкообхватна дейност свързана с: рязане на дърва, клони, дънери; за подрязване в големи градини или лозе в горски масиви, за рязане при противопожарни просеки в диви местности, за събиране на дърва и мн. други.

 

При положение че имате толкова разнообразна дейност, която можете да извършвате с резачки, трябва добре да познавате съвременния пазар на резачки, за да може да изберете най-подходящата резачка според терена, мащаба, вида дейност и другите детайли свързани конкретно с вашата работа.  

 

Конкретно, тук можем да ви предложим три основни видове резачки, които са свързани с начина на работа и различните технически характеристики въплътени в тях. Това са електрически резачки, акумулаторни резачки и бензинови резачки.

 

Електрическата резачка е резачка, която не се отличава като конструкция от класическите бензинови резачки, но за сметка на това се захранва чрез кабел. В този смисъл, тя е много мощна, но не може да се използва на отдалечени разстояния и не се препоръчва да се използва в натоварена среда. Подходяща е там където наблизо има източник на ток, който да я захрани. Те са сравнително евтини като цена и са много полезни за работа в градинска среда, за подрязване на клони, малки дървета и др.

 

Акумулаторната резачка е нещо като по-малка сестра на електрическата резачка, защото тя работи на базата на електрически ток. Съвременната акумулаторна технология базирана на литиево-йонни батерии, позволява използването и в най-различна среда. За нея обаче трябва да се направи предварителна преценка за времето, в което ще бъде използвана, защото от един момент, когато се премине извън заводската продължителност на работа, ще се наложи презареждане на батерията.  

 

Класическата резачка, позната като бензинова резачка, е първоначалник на верижните триони използвани масово за дейности в планинска, горска или градинска среда. Те се задвижват от двутактов двигател с въздушно охлаждане, имат резервоар за горивната смес от бензин и двутактово масло, имат определена мощност според модела, който можете да изберете. Предимството на съвременните бензинови резачки е, че те стават с все по-малки габарити, тежат по-малко, могат да се пренасят лесно до много недостъпна среда, съотношението на бензина и маслото за горивна смес дава още по-добри резултати, и необходимата мощност при използването й.

Оставете коментар