Значи си купихте нова косачка за трева – какво още ще ви трябва

Публикувано от smelio 19.06.2017 0 Коментар (и)

Обикновено когато си купите градинска техника в категорията косачки за трева, това не е краят на историята. За да работите пълноценно с вашата нова косачка, да я поддържате във добра работна форма и да спазвате всички правила за ефективност и безопасност на труда, ще ви трябват още няколко аксесоари и инструменти. Те не са скъпи, но са важни и необходими.

 

Да кажем, че сте си купили страхотен модел косачка за трева и си представяте как съвсем скоро ще имате прекрасна зелена морава, с райграс, толкова фин и свеж, сякаш градината ви е пипната от супер майстор градинар. За да постигнете това, само косачката няма да ви е достатъчна. Трябва да имате опит как да я ползвате и необходимите екстри, инструменти и аксесоари към нея, за да може всичко да се получи както си го представяте.

 

Нека започнем от правилата за личната безопасност и комфорт. Не подценявайте работата с косачката. Един комплект очила ще са ви от полза, за да предпазите очите си от фините частици, или при много силно слънце, ако косите при мъгляво време и т.н. Също така, колкото по-мощна е косачката, толкова по-шумна е тя. Един комплект по-големи слушалки също може да са ви от полза, за да не нараните слуха си. Също така ще е хубаво да имате здрави обувки и евентуални ръкавици, защото освен косенето на тревата, може да се наложи да почиствате с ръце и материали, които могат да ви наранят.

 

Относно поддръжката на косачката за трева трябва да сте обзаведени много добре с всеки възможен аксесоар към конкретния модел. Ако сте си купили акумулаторна косачка с литиево-йонна технология, може да прочетете специално повече информация за зареждането на този вид системи. Така ще бъдете спокойни, че всеки път ще имате заредена за работа косачка, толкова колкото ще ви трябва за цикъла на косене. При положение, че сте избрали електрическа косачка за трева, подсигурете си дълъг и обезопасен удължител за кабел, който да свърже машината към електрическата мрежа. При избор на класическа бензинова или моторна косачка винаги имайте резервно гориво в гаража, за да сте спокойни, че всеки момент ще можете да презаредите. Ръчните инструменти, които ще ви трябват за козметичен ремонт също са важни, тях можете да си осигурите отново според вида косачка, който сте избрали, но и след консулатация с продавача и с експерт по косачки.

 

В екстрите към споменатите аксесоари можем да прибавим и още няколко неща, които ще са задължителни за работа в градината. Инвестирайте в стъклена бутилка с вода и удобна шапка, имайте си работен екип за градината, който ще носите всеки път когато вършите някаква дейност вътре. С нашите съвети за допълнителни аксесоари, превърнете часовете по косенето на трева във Вашата градина в приятно забавление и страхотен краен резултат.

 

Оставете коментар