Подаръци за майстори

Публикувано от smelio 20.06.2019 0 Коментар (и)

Много майстори биха се зарадвали да получат подарък, който не се намесва пряко в неговата професионална характеристика, но подчертава неговите умения и хоби страст. Какво имаме предвид с това? За да обхванем темата по различен начин, в този текст няма да изброяваме подред най-различни варианти за подарък, но ще направим един анализ на това, как да избирате подарък инструменти или техника.

 

Когато искате да подарите някакъв инструмент на майстор, поради това, че ви е свършил голяма услуга, ваш добър приятел е, или пък е член на семейството, първото условие е да познавате неговата професионална дейност, но не и да търсите подарък за нея. В смисъла на това, ако той обработва различни повърхности, не е добре да му подарявате шлайф машина, защото може изобщо да не изберете такава, която да му върши работа. Трябва да знаете, че всеки професионалист, всеки опитен майстор, най-добре знае какво му трябва като инструменти и професионална техника, за да свърши своята работа.

 

Вместо да се насочвате към професионалната страна на човека, обърнете повече внимание на хобито му. Повечето майстори са станали такива защото имат уменията, сръчността и страстта да упражняват професионално дадена дейност, но именно поради уменията си те имат и хоби в, което често майсторят нещо друго. Точно там трябва да се съсредоточите. Например майсторът има свое работно ателие в гаража си. Обикновено в такива хоби работилници ситуацията е "пълна лудница", но пък има и хора, които държат подредено пространство. Важното обаче е да сте посетили тази работилница или ателие. Да сте видяли, кои инструменти се открояват, кои евентуално липсват. Разбира се ако майсторът ви е роднина или близък приятел изборът ще бъде по-лесен.

 

Когато сте имали малко общуване с даден майстор, но той ви е направил голяма услуга, следва да поговорите с него и уж случайно да проявите интерес с какво се занимава в хоби дейността си. Точно в такъв тип разговори можете много добре да се ориентирате какъв подарък би бил подходящ за точно този майстор. Като не забравяйте основното правило, не се намесвайте в професионалното му амплоа, освен ако нямате директен разговор да му помогнете с покупка.

 

В такива ситуации винаги има противоречие. От една страна вие искате да зарадвате този човек, но като му купите инструмент, който ще му върши работа. Истината обаче е, че няма инструменти, които не вършат работа. Всички в категориите професионална и хоби техника са строго специализирани, така че да се използват по предназначение. Тоест инструментът или акумулаторната техника например, не може да бъдат подарени ей така, само за да красят работилницата. Те трябва да влязат в употреба. Ако искате да закупите просто сувенир, онлайн магазинът за професионална и хоби техника не е мястото, на което трябва да търсите.

 

Всичко казано до тук има за цел да не разочаровате майстора. Със сигурност и преди той е получавал подаръци от клиенти, които обаче не са били неща, които ще му вършат работа. Затова вие трябва да приложите различен подход. Запознайте се с човека, разговаряйте нормално и сами ще разберете какви са неговите интереси. Ако той е роднина или приятел, това ще е по-лесно, просто защото често се разговаряли за неговите хоби дейности в домашната работилница.

 

Тази статия следва да бъде развита в няколко, които вече ще конкретиризат подхода, според професията на майстора. Защото все пак има нюанси в различните ситуации, има прилики и разлики, и още противоречия, които ще са определящи за крайни избор. Искате да зарадвате майстор с подарък, просто опознайте неговото хоби и вижте какви възможности ще се отворят от това!

Оставете коментар