Професионална техника 2020

Публикувано от smelio 22.11.2019 0 Коментар (и)

Ако сте имали възможност да посетите изложения на професионална  техника в различни точки по света, или сте чели информация по темата, можете да разграничите тенденциите, които се открояват. Главната насока е към все по-голямото предлагане на професионална акумулаторна техника. Защо е така, нека да видим!

 

Акумулаторната техника както в строителството, така и в градинарството е в центъра на разговора, защото инвестициите в литиево-йонните батерии през изминалите години просто започнаха да се изплащат. И сега, с всяка нова година получаваме по-оптимизирани, по-качествени и по-надеждни откъм дълготрайност акумулаторни инструменти за професионалисти.

 

Предимството при оптимизирането и подобрението на Li-Ion батериите е, че това не се отразява само при крайните продукти от типа бормашини и пробивни, но и новите модели прожектори, акумулаторни резачки, косачките, тримерите.

 

Освен в литиево-йонните технологии, компаниите са инвестирали в сигурността. Макита например са инвестирали в система Anti-Feedback, за да противодействат на отката, който е чест проблем в работния процес.

 

Отвъд практичните решения за по-безопасна работа или за повече производителност, компаниите инвестират и в екологичната линия. Дори в края на текста, можете да видите официално видео от Bosch, които показват своя план за намаляване на въглеродния отпечатък върху планетата.

 

Това което продължава тенденцията през последните години са комплектните „голи” акумулаторни инструменти. Това са инструментите, които се продават без батерия. Те са микс от винтоверт, гайковерт, бормашина, режещи инструменти и други такива, като общото между тях е преносимата акумулаторна Li-Ion батерия, която може да се сваля и да се пригажда на друг инструмент.   

 

Въпреки, отличителните новости и предимства при ползването на новите модели електрическа и акумулаторна техника на пазара, нещата сякаш не се случват с бързите темпове, с които повече майстори биха искали. Още преди 5 години експертите правеха прогнози, че в  близкото бъдеще „безжичните” инструменти ще са масови. Мощността ще е много повече, зареждането много по-малко. Да не говорим за екологичните измерения, в които ще функционират инструментите.  Вярно е, че изложенията показват стъпки в тази посока, но явно всичко става на по-малки такива.

 

 

Оставете коментар